Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці скаржаться на нестабільність напруги в електричній мережі

Ніжинці скаржаться на нестабільність напруги в електричній мережі фото

Електроенергія використовується скрізь. І не важливо де живе людина в приватному будинку або в квартирі - електроенергія застосовується регулярно. Наприклад, це освітлення приміщення, використання різних електроприладів і все те, що так полегшує життя людини.

На жаль, мережа не завжди здатна витримувати рівну напругу. Це погано позначається на роботі електрообладнання, іноді це навіть призводить до їх ламання.

Перепади в лінії електропередач - це різке і миттєве збільшення або зменшення величини напруги.

Неодноразово мешканці Ніжина скаржилися на неякісну подачу електроенергії до своїх домівок.

Зокрема, 19 серпня в одній з ніжинських спільнот містянин Вадим Віталійович виклав фото приладу для захисту від перепаду напруги на якому демонструвалася наявна напруга в помешканні пана Вадима. Було повідомлено, що таке постійно відбувається на вулиці Франка.

Повідомляє MYNIZHYN.com

До коментування світлини приєдналися інші ніжинці. Олександр Бублик зауважив, що подібне спостерігається і на вулиці Незалежності.

Зазначимо, що напруга в мережі має становити 220 В, а на екрані видно 265 В. 

Нестабільна напруга несе в собі загрозу для побутових приладів. Враховуючи, що побутова техніка дуже дорога, то питання про захист її від різких перепадів на сьогодні дуже актуальне. Якщо електромережу неякісна, то напруга може досягати 380 В, а знижуватися до 180 В

Це тягне за собою різні проблеми: зменшення терміну експлуатації  електроприладів або остаточне припинення роботи, через пошкодження, які не можна полагодити.

Аби мінімізувати негативні наслідки від перепаду напруги застосовують кілька рішень:

  • Реле. Коли напруга змінюється, то цей пристрій відключає споживачів електричного струму від харчування. Коли параметри стабілізуються, то реле автоматично підключає прилади до мережі.
  • Стабілізатори
  • Джерело безперебійного живлення
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: