Завантаження ...
banner

Ніжинські освітяни на конференції у Батурині (фото)

Ніжинські освітяни на конференції у Батурині (фото) фото

26 серпня в гетьманському історико-культурному заповіднику міста Батурин відбулася щорічна освітянська серпнева конференція педагогічних працівників за участі міського голови Олександра Кодоли.

Повідомляє nizhynrada.gov.ua

Проведення конференції полягає в тому, щоб визначити пріоритетні напрямки роботи щодо виконання державної та міської програм розвитку освіти, реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, проаналізувати підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначити досягнення, позитивне в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на помилках та упущеннях у роботі, намітити шляхи вирішення проблем, що стоять сьогодні перед освітянами.

Конференція, проведена в урочистій атмосфері з нагоди відзначення великих державних свят - Дня Державного Прапора та відзначення 30-ї річниці Дня Незалежності України, розпочалася з вітальних слів міського голови. «Дуже приємно, що 30-та ювілейна конференція проводиться в урочистій атмосфері в такому історичному місці. Дякую кожному педагогічному працівнику за ваш внесок в освіту нашого міста Ніжина. Особисто знаю, що ваша праця – дуже важлива та наполеглива, завжди намагаюсь підтримувати освітню сферу: садочки, школи та всі навчальні заклади. Адже ми розуміємо, що найкращі інвестиції в наше майбутнє – це інвестиції в наших діток. Тому ми безпосередньо стараємось виконувати цю важливу місію. Сьогодні в системі освіти відбуваються достатньо серйозні реформи і наше місто не є виключенням. Вже немає тої освіти, яка була 10, а якщо дивитися далі, то і 20 років тому. Звичайно сьогодні в освітній сфері вже нові підходи та тенденції. Потрібно підлаштовуватися під 21 століття. Впевнений, що всі ті виклики, які стоять перед нами, ми разом успішно пройдемо. Покладаюся на вашу мудрість, наполегливість та на ваш особистий досвід», - наголосив Олександр Михайлович та привітав освітян з новим навчальним роком, який вже розпочнеться наступного тижня.

«Є серйозні ризики, що можуть завадити початку навчального процесу. За вимогами Кабміну у сфері освіти мають бути провакциновані не менше 80% педагогічних працівників. На жаль цей показник на сьогодні значно менший. Тому нам разом потрібно допрацювати над питанням вакцинації серед освітян, а також серед громадян міста в цілому. На своєму досвіді показав, що потрібно робити щеплення від коронавірусу. Адже в усьому світі проходить процес вакцинації – це наразі єдиний спосіб захистити себе та оточуючих від хвороби COVID-19. Наразі в Центрі Вакцинації наявна повною мірою вакцина всіх видів. Новий навчальний рік нам потрібно починати в нових умовах епідеміологічної ситуації», - зауважив очільник міста.

За сумлінну та плідну працю на освітянській ниві, високий рівень професіоналізму, вагомий особистий внесок у розвиток освіти міста освітянам оголосили Подяки міського голови та виконавчого комітету Ніжинської міської ради, а також вручили Подяки та Почесні Грамоти управління освіти.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: