Завантаження ...
banner
banner

Відголосок війни у купі піску: на Ніжинщині виявили боєприпас

Відголосок війни у купі піску: на Ніжинщині виявили боєприпас фото

У четвер, 26 серпня, об 11:30 до Служби порятунку "101" у Ніжинському районі надійшло повідомлення про те, що в одному з приватних господарств с. Високе Височанської територіальної громади, Ніжинського району в купі з піском було виявлено металевий предмет, схожий за ознаками на боєприпас. 

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернігівській області

Небезпечне місце до прибуття рятувальників охоронялось співробітниками Національної поліції.
Фахівці групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Чернігівській області, які прибули за викликом, ідентифікували небезпечну знахідку, як мінометну міну калібром 50 мм часів Другої світової війни.

Читайте також: У Ніжинському районі знайшли боєприпас

Після проведення невідкладних робіт та обстеження прилеглої території, вибухонебезпечний предмет було вивезено спецавтомобілем у визначене місце за межами населеного пункту та о 16:00 знищено.

Рятувальники ДСНС України нагадують, що в разі виявлення вибухонебезпечних або підозрілих предметів, необхідно негайно зателефонувати за номером "101" або "102". В жодному разі не торкайтесь підозрілого предмету, його вилученням та знищенням мають займатись виключно спеціалісти відповідних служб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: