Завантаження ...
banner
banner

Зможуть конкурувати з областю: ніжинські лікарня та поліклініка отримали сучасне медобладнання

Зможуть конкурувати з областю: ніжинські лікарня та поліклініка отримали сучасне медобладнання  фото

Нещодавно для Ніжинської міської лікарні та поліклініки за кошти міського бюджету закупили нове обладнання.

Для поліклініки придбали відеоцистоскоп вартістю 476 тис грн, що використовується в урології не тільки для діагностики, але й для лікування.

Даний прилад дасть можливість проводити невеликі оперативні втручання на амбулаторному рівні поліклінічного відділення.

За словами міського голови Олександра Кодоли,  до цього часу подібного обладнання не було в нашому місті, потрібно було їхати в обласний центр. Відтепер відеоцистоскоп буде доступним і для ніжинців. 

Також для міської лікарні був придбаний сучасний операційний рентгенпрониклий стіл вартістю 248 тис грн, який використовуватиметься в травматологічному відділенні для проведення операцій та інших медичних маніпуляцій.

До кінця вересня до даного столу ще надійде дороговартісне обладнання – рентгенологічна система.

На початку поточного року для покращення матеріально-технічної бази медичної галузі Ніжина з міського бюджету було виділено 7 млн. гривень.

Гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко поінформував, що на сьогоднішній день міська лікарня практично по кожному обладнанню вже провела електронні закупівлі та підписала договори.

«Придбання відеоцистоскопа дозволить лікарні заключити в наступному році пріоритетний пакет – відеоцистоскопія, що дасть можливість залучити додаткові кошти. Також за кошти міського бюджету придбали електронно-оптичний перетворювач вартістю 3 млн 846 тис грн. Це складна система, яка складається з високотехнологічного рентгенівського обладнання (дуги) та рентгенпрониклого стола. На сьогоднішній день частина даного обладнання вже поставлена. Операційний рентгенпрониклий стіл спеціально розроблений для надання допомоги хворим із травмами опорно-рухової системи», - зауважив гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня”.

Олександр Костирко зазначив, що на даний час оснащення травматологічного відділення відповідає сучасним стандартам та дає можливість КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” конкурувати з обласними медичними закладами по наданню медичної допомоги.

За матеріалами Ніжинради 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: