Завантаження ...
banner
banner

Небезпечна ділянка ніжинської дороги потребує уваги влади (ФОТО)

Небезпечна ділянка ніжинської дороги потребує уваги влади (ФОТО) фото

«Увага, небезпечна, для життя дітей, дорога»,- так можна охарактеризувати ділянку дороги по вулиці Журавська. Мова йде про ділянку від перехрестя вулиць Березанська-Журавська до вулиць Московська-Журавська.

На шляху цього відрізку дороги розташовані три важливі об’єкти життєдіяльності ніжинців – це один із найбільших дитячих садочків міста, до якого, до речі батьки водять дітей не тільки із цього мікрорайону, а й з інших куточків міста, – ЗДО №13 «Берізка», це Ніжинська ЗОШ №10, яка є однією із найчисельніших шкіл Ніжина, яка налічує більше тисячі учнів, та Ніжинська центральна  міська лікарня. До кожної із цих установ щоденно йде сотні людей. Кілька років тому на в’їзді на територію лікарні встановили шлагбаум, з того часу пацієнти та відвідувачі лікарні почали залишати свої автівки біля в’їзду, що також ускладнює рух як автомобілям, так і пішоходам. ЗОШ №10 працює у дві зміни, тож діти курсують цією ділянку аж до вечора. Що говорити вже про міську лікарню…

Батьки стурбовані тим, що діти, йдучи до школи, можуть потрапити під колеса автомобіля. Адже на цьому відрізку дороги взагалі відсутній тротуар, при тому, що й сама дорога досить вузька, тож коли поруч розминаються автівки, пішоходи просто змушені відходити під будинки, що розташовані вздовж вулиці.  Це змушує пішоходів порушувати правила дорожнього руху, ризикувати життям та йти просто проїжджою частиною дороги.

Вже багато років ніжинці бідкаються, що на цій ділянці дороги відсутній тротуар. Тож нещодавно з цього приводу було направлено офіційне звернення до міського голови, на яке Олександр Кодола дав відповідь, що питання щодо виділення коштів на облаштування тротуару на даному відрізку догори будуть розглядати депутатські комісії, після чого буде прийнято відповідне рішення.

«Хочеться вірити, що тротуар таки облаштують, адже він конче необхідний. Я думаю, що депутатський корпус прийме правильне рішення. Адже ті хто дійсно в години пік, чи то в якості водія, чи то в якості пішохода, користувався цією дорогою, без перебільшення скаже, що в окремі години тут взагалі безпечно рухатися неможливо, особливо зранку та увечері. До того ж по цій дорозі курсує громадський транспорт. Багато ніжинців зранку веде діточок до садочку міцно тримаючи малечу за руку, адже один неуважний крок, і може трапитися біда. Хоча, водії на цій ділянці і рухаються повільно, тому що, з таким інтенсивним рухом дітей та їх батьків, тут сильно і не розженешся, проте все одно це не діло, що ледь не в центрі міста, з таким жвавим рухом транспорту та пішоходів, люди йдуть по протоптаній стежині попід дворами.», - говорить депутатка Ніжинської районної ради Вікторія Коломійченко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: