Завантаження ...
banner

Ніжин відзначив 78-річницю визволення від фашистських загарбників

Ніжин відзначив 78-річницю визволення від фашистських загарбників фото

У п'ятницю, 15 вересня, біля Вічного вогню відбувся мітинг та покладання квітів  з нагоди відзначення 78-річниці визволення Ніжина від фашистських загарбників.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада

–15 вересня – знаменна в житті кожного з нас дата – День визволення Ніжина від німецько-фашистських загарбників, – звернувся до присутніх міський голова Ніжина Олександр Кодола. – Це свято «зі сльозами на очах» об’єднує всі покоління мешканців громади: тих, хто боровся за наше місто на полі бою та потім піднімав його з руїн, тих, хто вклав в його нинішній вигляд свою працю і талант, зберіг і примножив славні традиції та тих, хто сьогодні сміливо йде в бій проти окупанта за незалежність країни.

Слова вдячності та поваги сьогодні ми присвячуємо ветеранам Другої Світової війни, які відстояли право нашого народу бути вільними. Шановні ветерани! Ваші мужність і відвага, героїзм та нескореність духу є зразком для прийдешніх поколінь. Міцного вам здоров'я, довгих років життя, любові та уваги рідних.

Ваш шлях до перемоги був нелегкий, але наші діди і прадіди змогли подолати все на шляху до свободи. І сьогодні в черговий раз ми від усього серця кажемо їм «Дякуємо» за життя! Для нас ви завжди будете прикладом самовідданої любові і відданості своєму місту!

Читайте також: У Ніжині відзначили День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

 Почесний громадянин Чернігівської області, учасник партизанського з’єднання «За Батьківщину», член президії міської ради ветеранів Петро Крапив’янський побажав усім ніжинцям міцного здоров’я та мирного неба.

 На жаль, нині залишилися одиниці учасників бойових дій, які під час  Другої Світової війни брали участь у визволені міста Ніжина.

 Ми вклоняємося перед подвигом наших дідів та прадідів за їхню мужність, силу, волю й низько схиляємо голови перед пам’яттю полеглих.

Та війна знову прийшла на нашу землю, в нашу країну. І нині на Сході України наші військові мужньо боронять рідну землю, захищають кордони держави та мир і спокій громадян. Ніжинські сини та доньки поряд з іншими українцями стоять на сторожі нашого спокою і ціною власного життя бережуть мир і свободу нашої держави! Нинішнє і майбутнє покоління ніколи не повинні забути цей подвиг, цінувати, пам’ятати й примножувати традиції свого міста, свого народу, своєї України!

Слава героям! Слава нашому місту Ніжин!
Слава Україні!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: