Завантаження ...
banner
banner

Ніжинському пам'ятнику Шевченку - 30

Ніжинському пам'ятнику Шевченку - 30 фото

Великому поетові і художнику Тарасові Шевченку в Україні і світі встановлено приблизно 1100 пам’ятників. Видатний український поет, художник, класик української літератури Тарас Шевченко є офіційно «світовим рекордсменом» за кількістю встановлених йому пам’ятників.

У Ніжині ім’ям Шевченка названо вулицю, парк та встановлено бронзову скульптуру (скульптор О. Скобликов).

Сьогодні, 21 вересня, відбулося відзначення 30-ї річниці встановлення пам’ятника українському генію Т.Г.Шевченку на центральній алеї міського парку, який носить ім’я поета.

Секретар міської ради Юрій Хоменко, заступник міського голови Сергій Смага, представники депутатського корпусу, управління культури і туризму Ніжинської міської ради, історики, науковці та небайдужі ніжинці вшанували пам’ять видатного митця та поклали квіти до бронзової постаті Тараса.

Читайте також: 30-й день народження одного з відділів Ніжинського музею

Знаний український поет, лауреат Шевченківської премії та численних Всеукраїнських і міжнародних премій Леонід Горлач розповів історичні факти про життя Тараса Шевченка та про встановлення в Ніжині пам’ятника генію української літератури.

Вже тридцять років цей пам’ятник є справжнім «місцем сили» ніжинської громади. Тут відзначаються урочисті події, культурно-освітні заходи, літературні вечори, сюди здійснюють офіційні візити українські та міжнародні делегації.

Джерело: Ніжинрада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: