Завантаження ...
banner

Хор «Світич» – візитівка Ніжинської вищої школи

Хор «Світич» – візитівка Ніжинської вищої школи фото

Днями Молодіжний хор «Світич» розпочав 28-й концертний сезон виконанням програми українських та польських піснеспівів. Подія відбулася в стінах урочистої зали Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, куди на запрошення ректора Олександра Григоровича Самойленка прибула делегація Мерів польських міст.

Програму відкрив Гімн України та  Гімн Республіки Польща, що глибоко вразило наших гостей. Хор «Світич», під орудою заслужених діячів мистецтв України, професорів Людмили Шумської та Людмили Костенко, також представив до уваги делегації низку зразків українського музичного фольклору в класичних обробках для академічного хору.

У виступі також брали участь солісти – викладач Ярослав Йотка і Тетяна Дяченко, народний артист України, професор Микола Шумський (перкусія), провідний концертмейстер Галина Брюзгіна.

«Світич» створив для наших польських друзів неймовірно піднесену атмосферу: викликав щиру емоційну реакцію, захват і співпереживання глядачів. І це природно, оскільки спів нашого хору несе високо естетичну вокальну енергетику, що впливає на духовну ауру кожної людини! «Світич» вчергове виконав свою високу місію: бути носієм мистецького просвітництва, долучати слухачів до скарбів національної хорової культури, і саме ці чинники є запорукою тривалого творчого успіху нашого колективу, який у наступному навчальному році святкуватиме 30-річчя з дня свого існування!

Людмила Шумська,
професор кафедри вокально-хорової майстерності

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: