Завантаження ...
banner
banner

У колективу Ніжинського театру та Юрія Муквича -  чергова перемога!

У колективу Ніжинського театру та Юрія Муквича -  чергова перемога! фото

За результатами 51-го театрального фестивалю «Вересневі самоцвіти», який проводився у кінці вересня цього року у місті Кропивницький, заслужений працівник культури Юрій  Муквич здобув перемогу у номінації “За КРАЩЕ ВИКОНАННЯ ЖІНОЧОЇ РОЛІ” - за роль Баби Прісі у виставі “ЕКСПЕРИМЕНТАРІУМ” П. Ар’є.

«З претенденткою на премію у номінації «За краще виконання жіночої ролі» вийшла певна колізія», - ділиться враженнями про «Вересневі самоцвіти 2021» Алла Підлужна, театрознавець, лауреат премії НСТД України у галузі театрознавства та театральної критики на сторінках газети «День». – «Адже нагороду отримав… актор! У виставі «Експериментаріум» П. Ар’є Ніжинського українського драмтеатру ім. М. Коцюбинського актор Юрій Муквич грає жіночу роль Баби Прісі.

У пронизливій розповіді про місцеву стару, яка залишилася жити у Чорнобильській зоні після аварії, автор подає панораму сучасного життя, де існує зона, де люди розділені, кинуті на призволяще, але сповнені внутрішньої гідності й бажання належати своїй землі. Перевтілення актора у стару з бойовим, нескореним духом, непримиренну до несправедливості й готову на крайні міри у справі захисту своїх нещасливих дочки та онука, стає прикладом довершеної акторської майстерності».

джерело: nizhyn.city

 Мynizhyn.com щиро вітає Юрія Муквича і колектив Ніжинського театру з заслуженою перемогою!

Читати по темі: Відомій ніжинці присвоєно звання «Заслужений артист України»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: