Завантаження ...
banner
banner

Виставка у Картинній галереї ніжинського вишу

Виставка у Картинній галереї ніжинського вишу фото

7 жовтня в Картинній галереї університету відбулось вiдкриття художньої виставки учасникiв I живописного фестивалю-пленеру 2021 року. Картини художників не випадково були презентовані в першому залі галереї, де розміщені роботи видатного українського художника-живописця Сергiя Шишка, адже виставка присвячена 110-й рiчницi вiд дня його народження.

Свої роботи глядачам презентували Євгенія Липовецька, Анатолій Риженко, Юрій Ващенко, Наталія Онанко, Алевтина Філон, Тамара Романова, Аліка Малоног, Тетяна Строганова. Особливістю є те, що всі презентовані роботи були створені під час триденного художнього пленеру у с. Кладьківка Куликівського району..

Модератором зустрічі виступила Анна Парубець, директор Музейного комплексу.

На початку зустрічі ректор вишу Олександр Самойленко відзначив: «Дуже приємно, що у стінах нашого вишу відбувається така непересічна мистецька подія. Сьогодні тут зібралися визначні митці, які власним талантом дарують нам радість від споглядання Прекрасного. Цього року на державному рівні відзначається 110-а річниця від дня народження Сергія Шишка. І ми пишаємося, що у стінах нашого вишу знаходиться найбільша державна колекція його полотен».

Багато теплих слів лунало на адресу художників та їх робіт. Виставка триватиме до 30 жовтня, тому запрошуємо усіх охочих ознайомитися з картинами.

джерело Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя  ·

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: