Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські юні театрали «перенесли» гостей Качанівки у XVIII століття!

Ніжинські юні театрали «перенесли» гостей Качанівки у XVIII століття! фото

Актори Студентського театру Ніжинського фахового коледжу культури і мистецтв імені Марії Заньковецької (режисер Ольга  Кобзар ) мали унікальну можливість долучитися до проєкту веломаршрут «Від парку до парку».

Проєкт  реалізується у рамках грантової програми «КультураТуризмРегіони» Парафіївською ТГ у партнерстві з національним історико-культурним заповідником «Качанівка» та Державним дендрологічним парком «Тростянець» НАН України за фінансової підтримки від Українського культурного фонду та  Державного агентства розвитку туризму України.

"До нас звернулися автори проєкту та запросили взяти участь, - розповідає Ольга Кобзар.  - Захід у Качанівці проходив декілька днів, була маса активностей. Ми там перебували день, 10 жовтня.  Наше завдання взяти участь у реконструкції (відтворенні) атмосфери  18-19 століття (період культурно-мистецького розквіту Качанівки).  Протягом дня для відвідувачів палацу актори демонстрували літературно - музичну композицію  за  творами сучасних авторів про красу та велич Качанівки, відомих митців, які у свій час були гостями знатної садиби, а саме: Микола Гоголь, Ілля Репін, Михайло Глінка, Тарас Шевченко та багато інших". 

Студенти в костюмах походжали територією Качанівки. Відвідувачі з ними фотографувалися.

Пані Ольга каже: «Костюми та деталі до них підбирали згідно тієї епохи. Хотіли максимально створити атмосферу XVIII - XIX століття. Переглядали світлини тих часів. Це одяг - як  власний( з особистих напрацювань) так, і з колекції коледжу. До речі, частина одягу використана з колекції, яку подарувала  закладу відома ніжинська  дизайнерка  Тетяна Верба - наша випускниця».

У проєкті взяли участь 11 студентів. Учасників  нагородили  цінними пам’ятними подарунками. Також, запропонували й надалі  культурно-мистецьку співпрацю. 

 До рідного міста повернулися з переповненими емоціями: «Природа, архітектура, костюми, музика... Все це, вцілому, створило неперевершену атмосферу, яка панувала того дня у Качанівці.  З яскравими емоціями  повернулися до Ніжина. Готові працювати, жити, творити..., - поділилася емоціями пані Ольга.

Тетяна Марченко

фото зі сторінки  коледжу 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: