Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинському районі перейменують 225 вулиць та декілька сіл

Про це вирішили на засіданні районної комісії з питань реалізації положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного, тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки»

перейменуваннявулиць, вулиця джержинського, декомунізація, ніжинський район

Про це вирішили на засіданні районної комісії з питань реалізації положень Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» під головуванням заступника голови райдержадміністрації Оксани Мелашенко.

Оксана Мелашенко анонсувала, що протягом найближчих шести місяців потрібно організувати роботу щодо перейменування населених пунктів, вулиць, демонтажу пам’ятників, зробити загальний аналіз об’єктів, провести громадські слухання та за їх результатами прийняти відповідні рішення сесій селищної та сільських рад.
 
Члени комісії обговорили питання перейменування таких населених пунктів району як Червоний Шлях, Червоний Колодязь, Радгоспне, Григорівка та Григоро-Іванівка.
 
Микола Шкурко, заступник голови обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» запропонував врахувати повернення старих історичних назв населеним пунктам, які відображають зв’язок з топонімами, а також порушив питання про перейменування сіл, пов’язаних з наслідками певних злочинів часів тоталітарного режиму. Крім того, висловив думку, що в цій роботі необхідно керуватись науковими обгрунтуваннями та архівними даними.
 
Оксана Мелашенко також ознайомила присутніх з узагальненою інформацією від територіальних громад щодо вулиць які підлягають перейменуванню, а таких в районі 225, пам’ятників та інших об’єктів топоніміки.

nizhyn.city
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: