Завантаження ...
banner

Тепло в оселях ніжинців має з'явитися 27 жовтня

Тепло в оселях ніжинців має з'явитися 27 жовтня фото

Опалення у житлових будинках в Ніжині має з'явитися через два дні, у середу, 27 жовтня.

Про це Суспільному повідомила виконуюча обов’язки директора ТОВ “Ніжинтепломережі” Любов Ісаєнко.

За її словами, кошти на передоплату газу за жовтень від Ніжинської міськради вони отримали у п’ятницю та перевели на рахунок “Чернігівгазу”.

Голова правління “Чернігівгазу” Алла Ярова підтвердила, що три сторони дійшли згоди на постачання газу “Ніжинтепломережам” – за 100-відсотковою передоплатою за кожний місяць.

"Станом на сьогодні (25 жовтня, – ред.), дійсно підприємство “Ніжинтепломережі” виконало всі забов’язання згідно з договором про розподіл газу".

За словами міського голови Ніжина Олександра Кодоли, проходження опалювального сезону в місті залежатиме від своєчасної сплати людей за послуги “Ніжинтепломережам”.

За словами Любові Ісаєнко, заборгованість населення перед “Ніжинтепломережі” становить 20 мільйонів гривень.

4 листопада у Київському апеляційному суді відбудеться засідання, де розглядатимуть апеляцію “Ніжинтепломереж” щодо ліквідації підприємства як банкрута. Як сказала Любов Ісаєнко, підприємство допрацює цей опалювальний сезон незалежно від рішення суду.

"Якщо підприємство залишиться в стадії ліквідації – ми повинні будемо виконувати договірні умови, до яких ми сьогодні дійшли. І кожного місяця першого числа повинна бути проплата наперед за розподіл природного газу".

Нагадаємо, проблеми із початком опалювального сезону в Ніжині виникли через те, що підприємство “Ніжинтепломережі” не сплатило “Чернігівгазу” два мільйони гривень авансу за розподіл газу у жовтні.

За словами Олександра Кодоли, для вирішення питання мали два варіанти: перший - звернутися до засновників підприємства - чернігівського “Облтеплокомуненерго” з проханням надати два мільйони гривень як поворотну фінансову допомогу, або виділяти гроші з міського бюджету. Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко пропронував дати в борг Ніжинській міській раді 4 мільйони гривень власних грошей. Кодола від цієї пропозиції відмовився, натомість 2 мільйони гривень виділила з резервного фонду бюджету Ніжина міськрада.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: