Завантаження ...
banner
banner

Знову "сюрприз": у Ніжині сапери знищили ручну гранату М-39  

Знову "сюрприз":  у Ніжині сапери знищили ручну гранату М-39   фото

Сьогодні о 10:50 саперами Головного управління ДСНС України у Чернігівській області було вилучено та знищено ручну гранату М-39 часів Другої Світової війни, яку виявлено напередодні по вул. Кунашівській у місті Ніжин на території приватного домогосподарства.

Цей боєприпас перебував у бойовому стані та ніс небезпеку для людей. 

Повідомляє cn.dsns.gov.ua

Нагадаємо, що 25 жовтня о 10:57 до Служби порятунку «101» у Ніжинському районі надійшло повідомлення про те, що на території автокооперативу «Авіатор» по вул. Брюховця, 22 в м. Ніжині виявлено металевий предмет, схожий на вибухонебезпечний. На нього натрапили місцеві мешканці під час проведення земляних робіт біля власних гаражів. Сапери ідентифікували знахідку як ручну гранату «Міллса» часів минулих війни -  детально 

За повідомленням Поліція Ніжинського району  26 жовтня близько 7 ранку до поліції на "102" надійшло повідомлення про те, що на пішохідній доріжці неподалік від Ніжинської міської поліклініки знаходиться граната. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Ніжинського райвідділу поліції. Територію навколо небезпечної знахідки обгородили стрічкою та викликали вибухотехніків. Вибухотехніки встановили, що це порожній корпус гранати Ф-1. Загрози для оточуючих цей предмет не несе. Наразі поліцейські встановлюють хто та з якою метою залишив цей предмет в людному місці.

Читати по темі : Надзвичайна подія біля ніжинського пологового

Шановні громадяни!

 Рятувальники Чернігівщини переконливо закликають дотримуватись правил безпеки у разі вибухонебезпечної знахідки.

Не наражайте себе на небезпеку: ні в якому разі не беріть до рук небезпечний предмет, не переносьте та не розбирайте його, а тим більше, – не кидайте у багаття – це дуже небезпечно!

Негайно повідомте про небезпечну знахідку до найближчого підрозділу Державної служби України з надзвичайних ситуацій за номером телефону – 101!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: