Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині гуртувалися громадські об'єднання

 У Ніжині гуртувалися громадські об'єднання фото

29 жовтня у Ніжині відбувся круглий стіл, який зібрав лідерів громадських об'єднань з різних куточків Чернігівщини. Платформу для круглого столу організував Громадський рух "Вільна нація". Після обговорення різних актуальних питань та жвавої дискусії було прийнято рішення про об'єднання ГО для подальшої спільної роботи та координації дій. Угоду про співпрацю підписали більше 30 громадських об'єднань Чернігівщини.

 "Сьогодні у нас не просто захід, а один з основних круглих столів, які організовує Всеукраїнська Громадська організація "Конституційний правовий конгрес" по всій території України. Це один із пілотних проєктів. Ми збираємо представників різних громадських організацій, незалежно від їх напрямків діяльності: чи то буде боротьба з корупцією, чи то буде правозахист українського населення, чи боротьба  за чисте довкілля...Аби об'єднати сили та створити громадську обласну раду для співпраці з місцевими органами влади, з місцевими інституціями. І не задля того, щоб підвищити віру до влади, а аби дійсно налагодити цю комунікацію яка буде відбуватися між представниками громадянського суспільства та представниками органів влади. Це є вкрай важливим, адже сьогодні довіра до влади все падає, падає...і рівень громадянського суспільства стає все меншим і меншим. Для нашої громадської організації цей захід перший. Місце проведення обрали саме Ніжин. Очікуємо не пусті очі та пусті обіцянки, а щоб люди дійсно горіли бажанням об'єднуватися, змінювати та, перш за все, робити крок на зустріч. У травні  відбувся Всеукраїнський з'їзд громадської організації - і проблема постає у тому, що ГО об'єднуються дуже тяжко, мало хто хоче йти на контакт поєднувати зусилля спільної роботи. Більшість працює відокремлено, мало хто знає про їх результат, і що ми маємо - фактично нічого.  Саме тому оця колаборація громадських організацій, місцевих органів влади спільні напрямки діяльності є важливими. Саме тому ми хочемо бачити цей хід бек, який буде створювати належне громадянське суспільство. Далі, також, будемо проводити круглі столи на заході, півдні України, зокрема, на черзі - круглий стіл у Львові, Одесі, Миколаєві, Харкові...З нами легко зв'язатися.  Головний офіс у Києві, вулиця Павлівська 29, легко можна вийти на зв'язок в гуглі - заходите на офіційну сторінку КПК інфо, всі контакти знаходяться на сайті: діяльність меморандуми. Можете контактувати, зв'язатися та долучати нас до реалізації своїх проєктів. Будемо робити це спільно. - прокоментував представник Всеукраїнської Громадського організації "Конституційний правовий конгрес" Іван Овчінніков.

Організатори заходу : Лібертаріанський громадський рух «Вільна нація». Учасники: - Всеукраїнська Громадська організація «Конституційно - правовий Конгрес»; - Громадська організація «Я – викривач корупції»; - Громадська організація «Альянс народів»; - Громадська організація «Альянс рівних»; - Громадська організація «Eсo time».

"Круглий стіл" відбувався у залі НБДЮ. Зареєструвалося 49 учасників - представників різних громадських інституцій.
Захід відкрила вітальним словом голова відокремленого підрозділу Всеукраїнського громадської організації "Конституційний правовий конгрес" в Чернігівській області Тетяна Зезюлькіна, далі до слова були запрошені лідер ГО КПК - Ілля Федоренко, лідер руху "Вільна Нація" Ігор Гурін, керівник ГО "Антикримінальний Альянс" - Богдан Воронцов, член ГО "Еко-тайм" І. Овчінніков, член ГО "Я - Викривач корупції" Андрій Погорілий, та громадська діячка, керівник ГО Ліга-клуб "Ділова жінка" - Тамара Стратілат. До виступів долучилися представники громадських організацій та рухів Чернігівщини.

В рамках заходу обговорювали :  Яка саме проблема на Вашу думку найбільш актуальна в ОТГ/області/країні? -  Чи існують проблеми комунікації з місцевою владою? Тощо. Надалі відбулася  процедура підписання меморандумів.

Як підсумок - створено координаційну раду громадських ініціатив, у яку увійшли представники громад Носівки, Корюківки, Борзни, Чернігова, Ніжина.  Головою ради обрано  керівника ГО Ліга-клуб "Ділова жінка" - Тамару Стратілат.
Наскільки ефективним буде таке об'єднання покаже час...

Тетяна Марченко, фото автора

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: