Завантаження ...
banner
banner

На ставку у Ніжинському одиноко плаває лебідь

На ставку у Ніжинському одиноко плаває лебідь фото

Лебеді – птахи перелітні, взимку вони відлітають в теплі краї, до незамерзаючого моря. Проте, нерідко можна бачити на наших водоймах цих чудових птахів і взимку. Причини і мотиви такої поведінки птахів різні.

Фото одинокого лебедя зробив ніжинець Володимир Хоминець . Розповідає:  " Сьогодні рибалив на озері у селі Ніжинське. От там і сфотографував птаху. Влітку їх було два. Лишився один.."
 

За коментарем звернулися до Володимира Орла, старости с. Ніжинське Талалаївської ОТГ

- Лебеді у Ніжинському часті гості. На перешийку біля Підкови (водосховище, річка В'юнниця) було влітку навіть лебедине гніздо. Спочатку птахів був цілий гурт -   дев'ять. Табун відлетів ще на початку осені. Лишився один. Чого відбився від гурту  - невідомо. Вранці робить облети довкола  і сідає знову на водойму.

На питання до старости - Чи може перезимувати одинока  птаха на сільській водоймі? - Почули у відповідь - У тому році води мало було, ми навіть Водохрещу не змогли організувати. У цьому році вода є... А у птахи є всі шанси ще відлетіти...та втім є і шанс вижити взимку на воді. Думаю, найдуться люди які захочуть допомогти".

От тільки б не втрапити птасі під приціл "хижака з рушницею"...

Тетяна Марченко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: