Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині здорових призовників не залишилося?

22 липня о 9-й ранку відбулась чергова міжвідомча нарада з питань підготовки та проведення на території Ніжина шостої хвилі мобілізації. Нарада відбулася не лише за участі представників влади, а й лікарів

22 липня о 9-й ранку відбулась чергова міжвідомча нарада з питань підготовки та проведення на території Ніжина шостої хвилі мобілізації. Але зранку всі питання обговорити не вдалося, тому нарада отримала своє продовження о 14:30 вже за участі керівників відділень ніжинської міської лікарні. Причина – незадовільне виконання мобілізації, яке в значній мірі відбувається через дії чи бездіяльність лікарів.

А тепер кілька цифр. До Збройних Сил України, Національної Гвардії та Прикордонних військ з Ніжина має бути призвано 185 чоловік. До військкомату за повістками прибули 470 чоловіків, тобто бл. 80% від запланованої кількості, що є найвищим показником в області. А от придатними до військової служби виявилось всього 48, тобто менше 15% - найменше в області! І це при тому, що в Бахмачі успішно комісію пройшли 62% тих хто отримав повістки, у Прилуках – 58%, у Чернігові – 52%!

По темі: Потрібно мобілізувати близько 1600-1700 чоловіків
 
Такий високий відсоток непридатних до військової служби чоловіків зацікавив Міністерство оборони, яке надіслало відповідного службового листа до Ніжина, з вимогою вжити необхідних заходів. Щоб з’ясувати причини цього і були викликані до міської ради  о 14:30 представники Військової лікарської комісії та керівники відділень міської лікарні.

Реальних причин назвати ніхто так і не зміг: викликають повістками одних і тих же, непридатних для служби, а можливо хлопці й раніше не служили через хвороби, приходять на комісію ледь тримаючись на ногах тощо. Керівник військової лікарської комісії розповів, що свого часу відправив до армії 5 чоловіків умовно здорових, але їх повернули, на що заступник воєнкома відповів, що повернули не всіх, а двох з п’яти. Троє виявилися повністю придатними до служби!
 
Тож чергова мобілізація у Ніжині шкутильгає. І не без допомоги лікарів. Чи зацікавляться «хворобливістю» ніжинців у правоохоронних органах так само як у військовому міністерстві, побачимо вже скоро. А тим часом, за словами Сергія Олександровича Колесника, на військовій службі, в тому числі і в зоні проведення АТО, до цього часу перебувають ніжинські хлопці призвані ще в квітні минулого року, і яких немає кому змінити!
 
Цікаво, що за словами заступника воєнкома, серед медсестер ніжинських лікарень, які за законом є військовозобов’язаними, придатними до служби є лише ті, у кого по 2-3 дітей, тобто ті, кого призвати не можна за законом!


 
Найближчим часом на державному рівні планується прикріпити до військкоматів військових лікарів, які замість місцевих будуть вирішувати чи придатний мобілізований до служби. А от в Ніжині з наступного тижня, за зразком західних областей, будуть публікувати списки тих, хто ухиляється від військової служби, хоча Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська повідомила, що публікація персональних даних про виклик призовників у військкомат у ЗМІ є порушенням українського законодавства.

Мобілізація у Ніжині, Ніжин військомат, Мобилизация нежин

Мобілізація у Ніжині, Ніжин військомат, Мобилизация нежин

Мобілізація у Ніжині, Ніжин військомат, Мобилизация нежин

Мобілізація у Ніжині, Ніжин військомат, Мобилизация нежин

Мобілізація у Ніжині, Ніжин військомат, Мобилизация нежин

Мобілізація у Ніжині, Ніжин військомат, Мобилизация нежин

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: