Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинській районній держадміністрації вирішили, як боротися з поширенням африканської чуми свиней

23 липня перший заступник голови районної держадміністрації Сергій Батрак провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації.

23 липня перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Батрак провів засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній державній адміністрації. Головним проблемним питанням, яке обговорювалося членами комісії, була профілактика АЧС в дикій фауні та у свійських свиней.
 

За результатами роботи члени комісії вирішили організувати та провести ряд заходів, спрямованих на недопущення зараження вірусом "Африканської чуми" свиней в Ніжинському районі, а саме:

  • Продовжувати проводити роз’яснювальну роботу серед широких верств населення та власників свиногосподарств, в тому числі мисливських колективів, шляхом розповсюдження роз’яснюючих листівок, щодо недопущення безконтрольного переміщення диких кабанів та домашніх тварин, оперативного реагування у випадках виникнення підозри на захворювання або виявлення загиблих тварин.
  • Провести депопуляцію диких кабанів на території мисливських угідь, у тому числі природно-заповідних зонах, навколо населених пунктів та знищити їх шляхом спалювання.
  • Створити умови «закритого режиму» утримання свиней та чітко виконувати вимоги правил утримання свиней в господарствах. Вивезення або ввезення домашніх тварин, в тому числі свиней, проводити виключно з дозволу головного державного інспектора ветеринарної медицини в районі.
  • Органам місцевого самоврядування терміново визначити місця для спалювання відстріляних під час проведення депопуляції диких кабанів.
Також на засіданні комісіх було вирішено проводити розяснювальну роботу по профілактиці АЧС за допомогою ЗМІ серед населення

neadm.cg.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: