Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині поліція викрила "банківського" шахрая 

На Чернігівщині поліція викрила "банківського" шахрая  фото

Співробітники Ніжинського районного відділу поліції встановили особу зловмисника, який під виглядом співробітника банку заволодів заощадженнями мешканки району у сумі майже 15 тисяч гривень. Поліцейські провели санкціонований обшук вдома у чоловіка та вилучили речові докази злочинної діяльності.

Повідомлення про шахрайські дії фальшивого «співробітника банку» надійшло до поліції в середині жовтня нинішнього року. 46-річна мешканка одного з сіл Бобровицької територіальної громади пояснила поліцейським, що до неї зателефонував незнайомець та представився працівником служби безпеки банку. Зі слів цього чоловіка, картковий рахунок заявниці було заблоковано, і для відновлення його чинності слід назвати всі реквізити картки. Потерпіла так і зробила, після чого з її рахунку зникли всі гроші у сумі майже 15 тисяч гривень. За фактом кримінального проступку дізнавач відділення поліції № 2      (м. Бобровиця) Ніжинського району відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Розслідування триває під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури.

В ході досудового розслідування поліцейські виконали низку слідчих дій, у тому числі — із застосуванням можливостей оперативних підрозділів поліції. У підсумку, правоохоронці встановили, що до шахрайства може бути причетний 26-річний уродженець Донеччини, який останніми роками мешкає у Києві. Поліцейські Ніжинського району виїхали до столиці та провели санкціонований обшук у помешканні зловмисника. В ході цієї слідчої дії правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, понад десяток мобільних телефонів, банківські та сім-картки, інші речові докази. Вилучене направлено на експертне дослідження.

Наразі в рамках досудового розслідування поліція перевіряє чоловіка на причетність до інших подібних злочинів.

Триває досудове розслідування.

Джерело: https://cn.npu.gov.ua/

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: