Завантаження ...
banner
banner

Відзначили ніжинця Артема Гурінова - кандидата в члени паралімпійської збірної України з футболу

Відзначили ніжинця Артема Гурінова - кандидата в члени паралімпійської збірної України з футболу фото

Щороку разом зі світовою спільнотою Україна відзначає день людей з обмеженими фізичними можливостями. Разом з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Але попри труднощі, ці люди намагаються жити повноцінно, і досягати неабияких результатів у різних сферах життя.

Сьогодні з нагоди цього дня, яке припадає на 3 – те грудня, на початку засідання виконавчого комітету було відзначено ніжинця – Артема Гурінова. Хлопцю вручили подарунок, придбаний за кошти міської ради – новий плазмовий телевізор.

Повідомляє mynizhyn.com

Артем - ніжинець, йому 21 рік, закінчив 11 класів міської школи №10. Попри вроджену ваду - ДЦП,  як і всі його однолітки, ходив на уроки фізичної культури і спорту, хоч і мав звільнення. Нині він гравець збірної Чернігівської області з футболу серед спортсменів з вадами.

Займаюся футболом 7 років, у збірній  - біля 6, - розповів Артем,  Являюсь кандидатом паралімпійської збірної України з футболу. Приємно, що в Ніжині увага до спорту на належному рівні. Хочу, щоб він і надалі розвивався, зокрема, розвивалося направлення «Інваспорту». (направлення для осіб з інвалідністю, що функціонує в Україні на державному рівні. 

Нещодавно Артем повернувся зі зборів з Анталії (Туреччина), там були представлені кращі 25 гравців з України, - розповів Володимира Євтух, перший тренер Артема, директора ДЮСШ «Колос». У планах  надалі - два переглядових зборів в Тереччині  та Іспанії – вирішуватиметься питання чи потрапить Артем до збірної України. Далі - збірна команда буде брати участь у чемпіонатах України,  Європи та світу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: