Завантаження ...
banner

У Ніжині на сміттєприймальних пунктах збирають та віддають речі нужденним

У Ніжині на сміттєприймальних пунктах збирають та віддають речі нужденним фото

Надмірне споживання — одна з найголовніших світових проблем сучасного життя. Масштаби сміттєзвалищ катастрофічно збільшуються, а відсоток відходів, що здаються на переробку, вкрай маленький. Тому, зараз дуже актуальним стає вторинне споживання: те, що ви використовували лише раз, точно знадобиться комусь іншому та отримає шанс на друге життя. Це стосується не лише одягу та взуття, що збирає пил у наших шафах, а й книг, техніки, якихось речей.

Рано чи пізно, кожна людина стикається з тим, що шафа забита своїми старими речами або з яких дитина виросла. Зберігати їх непотрібним вантажем невигідно, адже старий одяг займає простір, а він потрібний для обновок. Віддати рідним – теж не завжди підходящий варіант,особливо, якщо близькі живуть далеко або у них самих є такі “запаси” непотрібних речей. Викидати — шкода, часто багато речей надягаються лише кілька разів та й непрактично це щодо добротного одягу. Що робити у таких випадках і як грамотно вчинити – розглянемо в даній публікації.

Пальто чи куртка, що вийшли з моди, сукня чи костюм, які рік висять недоторканими у шафі, светр чи сорочка, куплені по акції, черевики чи чоботи, що залишились після придбання нових та інший не потрібний вам одяг та взуття – все це потребують люди поряд з вами, особливо ті, хто не в змозі їх купити. Речі непотрібні вам, насправді можуть принести багато користі та стати по-справжньому цінними для інших. Яким чином? Просто віддайте старий одяг та взуття на благодійність!

У Ніжині повноцінно функціонує 6 сміттєприймальних пунктів, які обслуговує комунальне підприємство “Виробниче управління комунального господарства”. Вони знаходяться на вулицях Космонавтів, Покровська, Об`їжджа, Шевченка 16б та 124в, 3-й Мікрорайон.  На кожному з цих пунктів облаштовані спеціальні сітчасті контейнери, куди кожен бажаючий може принести свої непотрібні речі, а люди, які потребують їх, вибрати, що потрібно та залишити собі. Весь процес виконується на добровільних засадах і цілком безкоштовно.

Також, слід наголосити, що не потрібно накладати речі, які можуть послужити іншим на сітчасті контейнери для збору вторинної сировини та ставити у пакетах поряд з баками для сміття чи вішати на огорожі на кожному майданчику ТПВ. Такими діями тільки захаращуються сміттєзбиральні майданчики. А під впливом погодних умов чи за допомогою безпритульних тварин, ці речі просто перестають бути корисними для мешканців, що їх потребують.  Ті ніжинці, кому потрібні речі добре знають всі сміттєприймальні пункти і регулярно приходять до них, щоб знайти собі щось необхідне.

Унєніж

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: