Завантаження ...
banner
banner

Сьогодні у Ніжині колядували та ярмаркували

Сьогодні у Ніжині колядували та ярмаркували фото

Сьогодні християни західного обряду святкують Різдво Христове. У передвечір, 24 грудня, святкується Святвечір або ж Надвечір'я Різдва, а 25 грудня католицьке Різдво. Ці дати встановлені за григоріанським календарем.

На головній, святковій площі Ніжина сьогодні колядували: студенти Ніжинського фахового коледжу культури й мистецтв ім.М.Заньковецької, артисти Будинку культури, учні ніжинських шкіл.  Співали обрядових пісень й водили козу. Також розгорнула свою діяльність Новорічно-Різдвяна виставка - ярмарок за участю майстрів та кандидатів у майстри декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва Ніжина.

Ніяке інше свято не здатне настільки об'єднати людей, як Різдво Христове. Споконвіку цей  світлий день заведено зустрічати в колі сім'ї й близьких друзів. Усі християни світу святкують цей день, як одне з головних свят у році, тільки різняться дати святкування для православних християн і католиків. Різдвяні традиції передаються з покоління в покоління, несучи в собі весь сенс всеосяжної любові Христової.

Mynizhyn.com

фото зі сторінки Тбассак Тбассак та Ніжинський Міський Будинок Культури

відео Елена Швец

Читати по темі: У кожного міста своя історія, а у Ніжина – вона особлива..

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: