Завантаження ...
banner

Провели акцію «Дівичвечір для красунь»

Провели акцію «Дівичвечір для красунь»  фото

Марина Борисенко поборола рак молочної залози. Перенесла операцію – мастектомію. Тепер жінка ділиться своїм досвідом з іншими. Вона очолює ніжинську організацію «Вероніка», що діє вже 21 рік. Вони входять до Всеукраїнської організації «Разом проти раку». Тут займаються підтримкою хворих, супроводом після виписки з лікарні. Надають психологічну допомогу, адже, за словами пані Марини, часто від жінок, яким зробили таку операцію, йдуть чоловіки.

В організацію офіційно входить більше тридцяти учасниць. «Ми займаємося профілактичною інформацією про рак молочної залози, розповідаємо це молоді, нашим жінкам. Буваємо у нашому онкологічному відділенні. Однак зараз відділення у нас закрите і відкрита тільки палата при хірургії»,- Марина Борисенко, учасниця акції, представник ГО «Вероніка» (м. Ніжин).

Пані Марина взяла участь у благодійній акції  «Дівичвечір для красунь», яку організували для жінок, що мають рак або вже вилікувалися від нього. Усього до неї долучилися 20 учасниць.

«Запрошено майстрів: перукарів та візажистів. Багато хто з них зголосився як волонтери співпрацювати з фондом. Вони будуть наводити красу, щоб підняти настрій, підняти дух цих жінок, аби показати, що рак – це не вирок. Це зможе підбадьорити їх в такий час. У нас нема такого обмеження, щодо тих хто одужує або хворіє зараз. Ми хочемо підтримати жінок вцілому у боротьбі з даною хворобою»,- Лілія Чабан, координатор БФ «Зимородок».

 Візажист Катерина Локтіонова розповіла, що коли її запросили взяти участь у акції, то вона одразу погодилася. Образи створювали виключно такі, як жінки самі забажають. «Мені подобаються усі такі акції, коли допомагають людям, дітям, тваринам. У мене мама була онкохворою, буквально сьогодні я дізналася новину, що нема у неї ракової пухлини. Мені це дуже підняло настрій. Тому я зараз ще більше радію і хочу ще більше допомогти жінкам. Кожній бажаю, щоб ця хвороба просто пішла, як страшний сон, щоб прокинутися і забути»,- Катерина Локтіонова, візажист. Кожна могла зробити собі зачіску у професійного перукаря. «Зараз ми підіймаємо корінь для того, аби зробити невеликий об’єм, після чого укласти верхню «шапочку». Максимально легко, але трошки з об’ємом»,- Варвара, перукар. «Красу нічим не зіпсувати, а це ще прикрасили. Я дуже вдячна, що дівчата зголосилися отак попрацювати з нами, ще макіяж додамо і шикарна жінка»,- Марина Борисенко, учасниця акції, представник ГО «Вероніка» (м. Ніжин). Поки одним творили красу, інших розважав чернігівський співак Ігор Хонін. Акцію започаткував благодійний фонд «Зимородок» два роки тому. Зазвичай вона проходить у Вінниці. Але зараз її кордони розширилися і «Дівичвечір для красунь» приїхав до Чернігова. Учасниць запрошували звідусіль. «Це була і співпраця з онкоцентром, це був і просто пост у Фейсбуці, через знайомих. По-різному»,- Лілія Чабан, координатор БФ «Зимородок». Організатори акції кажуть, що прикладуть максимум зусиль, аби вона продовжувалася надалі. В тому числі й у Чернігові.

Журналіст Ольга Лазун Оператор Дмитро Дриганов

Джерело: cheline.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: