Завантаження ...
banner
banner

У центрі Ніжина співатимуть колядки

У центрі Ніжина співатимуть колядки фото

7 січня на центральній площі Ніжина, о 17:00, відбудеться святкова програма за участю творчих колективів міста під назвою "З Різдвом Христовим".

Mynizhyn.com вже повідомляв, що 25 грудня християни західного обряду святкували Різдво Христове. На головній, святковій площі Ніжина теж були колядки: Сьогодні у Ніжині колядували та ярмаркували.

Різдво  є найважливішим святом. У це свято віруючі відзначають народження Ісуса Христа в місті Віфлеєм. Його батьки Марія і Йосип вирушили в це місто для участі в перепису населення. Там вони залишилися ночувати в печері для худоби. Вночі у вагітної Марії почалися пологи. Так народився Ісус.

Над цією печерою яскраво засяяла зірка. Пастухи і волхви з околиць по зірці прийшли подивитися на Месію і принесли йому подарунки. Цар Ірод дізнався про народження Спасителя і наказав убити всіх новонароджених чоловічої статі в країні. Але ангел попередив Йосипа і Марію, і вони зуміли втекти до Єгипту з немовлям. З цього і починаються різдвяні свята. 

У сам день Різдва піст припиняється і можна їсти будь-які страви. У свято відвідують богослужіння і говорять один одному при вітанні прийнято говорити "Ісус народився!"- "Славте Його!".

В Україні на Різдво прийнято ставити мініатюрний ляльковий театр-вертеп. У цих сценках розігрують народження Ісуса. У деяких українських регіонах на Різдво плетуть дідуха – сніп жита з безліччю вузлів і кінцівками. Його ставлять в кут будинку на щастя.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: