Завантаження ...
banner

Про моду на носіння коротких штанів взимку: коментар ніжинського лікаря

Про моду на носіння коротких штанів взимку: коментар ніжинського лікаря фото

Мода на носіння коротких штанів не зникає навіть взимку. Нині молодь вважає, що це стильно навіть у холодну пору року. Проте наслідування саме таким трендам є небезпечним для здоров’я та може мати серйозні наслідки.

То чи варта мода таких жертв? - Про це у коментарі Mynizhyn.com розповіла Ірина Миколаївна Степа - лікар-терапевт Ніжинського центру первинної медичної допомоги. З її слів, перехолодження веде до обмороження та запальних процесів.

"На подіумах модних показів у всьому світі короткі штани завоювали визнання і закріпили надійні позиції в сфері фешн-індустрії. Вони мають багато назв, і різноманітність моделей не залишить байдужою жодну модницю. Такі штани можуть бути класичними, суворими, з кишенями і манжетами, кольоровими і однотонними. І це гарне вбрання, але влітку,теплої весни або сонячної осені, а не під час холодних дощів, пронизливих вітрів та морозу -10°. Варто пам'ятати, що укорочені штани прийшли в Україну з Європи, але для цих територій властиві різні кліматичні умови. Коли людина оголює ноги в теплу сонячну погоду - це красиво, але взимку таке вбрання призводить до переохолоджень, обморожень, холодової алергії та навіть системних змін в організмі при постійному нехтуванні здоров'ям заради моди. Оголювання гомілок загрожує обмороженням шкіри. Якщо не звернути уваги на відчуття печіння на шкірі, що з'явилося (перша ознака обмороження) та продовжити ходити з голими ногами, то шкіра посіріє. Потім на ній з'являться пухирі. Лікування може зайняти місяць і більше. Крім того, якщо обмороження дуже сильне, шкіра відмирає настільки, що її може не вдасться повністю відновити. Замерзлі ноги також можуть спровокувати цистит, захворювання нирок і лор-органів. Дерматологи теж не в захваті від такої моди, так як, крім втрати естетичної краси( почервоніння, шорсткість), можуть з'явитись висипання та тріщини на ураженій шкірі. Ці ділянки сверблять,болять і важко загоюються. До того ж, відкриті рани - це завжди ворота для інфекції.То чи варта мода таких жертв? Малоймовірно, що хто-небудь із зарубіжних модників і модниць наважиться хизуватися голими ногами в морозні українські зими. Варто пам'ятати, що вродливий перш за все той, хто здоровий".

Будьте модні на здоров'я! 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: