Завантаження ...
banner

На Чернігівщині розшукують рецепти традиційних страв

На Чернігівщині розшукують рецепти традиційних страв фото

Чи зберігаються у ваших кулінарних книгах старі родинні рецепти? Чи пам’ятаєте ви страви, якими вас у дитинстві частували бабусі? Якщо так, то зараз ви маєте шанс зробити ці рецепти відомими, увічнити їх в унікальній книзі!

У 2022 році планується підготовка та видання збірки “Чернігівщина: кулінарна спадщина”. Метою проєкту є збереження кулінарного спадку наших бабусь та дідусів, збір та систематизація рецептів і гастрономічних традицій регіону. Традиційна кухня Чернігівщини повинна відродитися та стати популярною серед мешканців та гостей області!

Тож, з цією метою усіх мешканців міста та області закликають доєднатися до збору рецептів! Опитайте своїх рідних, передивіться родинні кулінарні книги, аби не дати гастрономічному спадку нашого регіону піти у небуття.

Участь у проєкті може стати вашим внеском у збереження місцевих кулінарних традицій! Відібрані рецепти будуть надруковані у збірці “Чернігівщина: кулінарна спадщина”. Автори рецептів, що увійдуть до книги, будуть запрошені на її презентацію (за сприятливої епідемічної ситуації).

Збірку буде видано за підтримки Управління культури та туризму Чернігівської міської ради. Страви зі збірки мають усі шанси стати родзинками гастрономічної Чернігівщини, що будуть приваблювати нових туристів!

Організатори просять усіх, хто бажає долучитися до формування збірки, заповнити анкету https://cutt.ly/kIOcaGn або надіслати рецепт у вільній формі на адресу туристично-інформаційного центру (Чернігів, вул. Шевченка, 9; (096) 250-76-53) або ж на електронну скриньку chernihiv.tic@ukr.net. За бажання додайте до рецепта пару слів про сімейні традиції, пов’язані зі стравою, та фото. Анкети з рецептами приймаються до 31 березня 2022 року.
 
Читати по темі: 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: