Завантаження ...
banner
banner

У  Ніжині зустрілися пасічники-влада-аграрії. Про що говорили?

У  Ніжині зустрілися пасічники-влада-аграрії. Про що говорили? фото

27 січня, у Ніжинській районній державній адміністрації відбулася зустріч «Пасічники-Влада-Аграрії», яка була організована за ініціативи ГО «Бджолярі Ніжинщини». Метою зустрічі було налагодження співпраці між пасічниками, аграріями та місцевою владою щодо попередження та недопущення фактів отруєння бджіл.

Нарада проводилась за участі Григорія Ковтуна, голови Ніжинської районної державної адміністрації, Анатолія Красносільського, голови Ніжинської районної ради, Володимира Стретовича, президента Спілки пасічників України, Віктора Олексенка начальника відділу тваринництва та аквакультури Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА, Анатолія Портянка, головного спеціаліста Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, Олександра Чепурного, в.о. начальника Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області, Петра Балаша, голови ГО «Бджолярі Ніжинщини», голів територіальних громад та представників сільськогосподарських підприємств району.

Учасники зустрічі обговорили питання законодавства України щодо запобігання випадкам масового отруєння бджіл, мінімізації кількості випадків, пов’язаних із загибеллю бджіл у період обробітку сільськогосподарських культур засобами захисту рослин та про алгоритм дій пасічника, якщо сталося отруєння.

Також було доведено до відома Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва», яким затверджено нові норми щодо реєстрації пасік та їх переміщення, видачі ветеринарно-санітарних паспортів на пасіки, попередження та встановлення фактів масового отруєння бджіл, порядку інформування аграріями бджолярів про застосування пестицидів та агрохімікатів. Крім того, присутнім пасічникам були надані роз’яснення щодо обов’язкової державної реєстрації пасіки для суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та розведенням бджіл, виробництвом і первинною переробкою продуктів бджільництва відповідно до вимог Закону України «Про бджільництво».  

В рамках обговорення, бджолярів та голів територіальних громад було поінформовано про інструменти державної підтримки розвитку галузі бджільництва у 2022 році.

За інформацією відділу економічного та агропромислового розвитку

 транспорту та зв’язку Ніжинської РДА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: