Завантаження ...
banner

Ніжинщина: рятувальники застерігають громадян не виходити на тонку кригу водойм

Ніжинщина: рятувальники застерігають громадян не виходити на тонку кригу водойм фото

У зв’язку з постійним коливанням температурних показників крига, яка встановилась на водоймах Чернігівщини, є вкрай небезпечною, адже її товщина не дозволяє безпечно ні відпочивати, ні рибалити.

Проте рибалки ігнорують їх попередження. З метою запобігання загибелі людей на водних об'єктах у зимовий період, рятувальники ДСНС проводять профілактичні заходи.

4 лютого фахівці Ніжинського районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області на річці Бистриця, що в м.Бобровиця провели серед пересічних громадян та любителів зимової риболовлі інформаційно-роз'яснювальні рейди.

Рятувальники наголошували, що вихід на тонку кригу водойм вкрай небезпечний, розповідали про причини трагічних випадків, а також доводили основні вимоги безпеки перебування на льоду, першочергові дії з порятунку та надання допомоги постраждалим. Надзвичайники звертали увагу, що під час перебування на льоду необхідно з собою мати засоби зв'язку й порятунку.

Під час заходів ДСНСники надали пересічним громадянам та рибалкам інформаційні листівки з інструкціями щодо безпечного перебування на льоду та дій у разі провалу під тонку кригу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: