Завантаження ...
banner

Чому в Ніжині зріс тариф на воду?

Чому в Ніжині зріс тариф на воду? фото

Перед початком нового 2022 року, 30 грудня, на черговому засіданні виконавчого комітету були затверджені нові тарифи на послуги від КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства». Загалом тариф зріс на 32% від існуючого. На формування розміру тарифу на постачання води та водовідведення вплинули такі витрати, як ціна на електроенергію, податки, амортизація обладнання...

На сайті nizhyn-vodokanal.org.ua розміщено інформацію - Чому в Ніжині зріс тариф на воду?

Це не було забаганкою підприємства, це було вимушене рішення, оскільки Ніжинський водоканал має забезпечувати мешканців міста водопостачанням та водовідведенням.

А це неможливо було б роботи без оплати електроенергії, яка невпинно росте для підприємств. Всі основні процеси на водоканалі потребують значних затрат електроенергії. Це ланцюгова реакція – збільшується тариф на електроенергію, мінімальна заробітна плата, має зростати і тариф.

Детальніше з структурою нового тарифу можна ознайомитись за посиланням: https://www.nizhyn-vodokanal.org.ua/?page_id=17

Що було б краще – не піднімати тариф і загнати підприємство у непроглядні борги? А далі відключення водопостачання… Нормальне життя у місті моментально б зупинилося…

Щоб цього не допустити і було прийнято рішення про збільшення тарифу.

Чому одразу майже вдвічі? Бо тариф не коригували з 2018 року. Якщо б збільшували поступово і відповідно до обрахунків та збільшення вартості електроенергії, ніжинці б не так гостро відчули здорожчання.

У Ніжині найдорожча вода?

Ні! У Ніжині загальний тариф – 53 грн 15 коп, а у Бахмачі загальний тариф на водопостачання і водовідведення 55 грн 8 коп, у Городні — 56 грн, у Бобровиці — 54 грн 30 коп. Чим більше абонентів у підприємства, тим менше тариф. Тобто у великих містах люди за воду можуть платити менше, а у невеличких містечках навпаки.

На жаль у нашій країні штучно чи ні, але ціни на все постійно ростуть… - йдеться на сайті водоканалу

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: