Завантаження ...
banner
banner

Рибалкам-любителям нагадуємо!

Шановні любителі – рибалки! Під час відпочинку на водоймі дотримуйтесь загальних правил культури поведінки та Правил любительського та спортивного рибальства.

Шановні любителі – рибалки! Під час відпочинку на водоймі дотримуйтесь загальних правил культури поведінки та Правил любительського та спортивного рибальства. ернігіврибоохорона нагадує, що відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства:

ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ на водоймах загального користування:
- рибна ловля з берега або з човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, та спінінгом;
- вилов за одну добу до 3 кг риби, на водоймах закріплених за громадськими обєднаннями, а також на тих, де впроваджене платне рибальство – 5 кг риби.
 
ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ лов водних живих ресурсів: 
- із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання), промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм;
- у підвідних і магістральних каналах, відводах рибогосподарських та меліоративних систем, в шлюзових каналах тощо;
- з незареєстрованих плавзасобів або таких, що не мають на корпусі чіткого реєстраційного номера (за винятком веслових човнів);
- поблизу мостів, які охороняються, в межах режимних зон охорони;
- у радіусі 500 метрів навколо риборозплідних господарств;
- у водоймах риборозплідних і товарних рибних господарств;
- на водоймах, що не визначені органами рибоохорони як такі, на яких дозволене любительське рибальство.
 
ПОПЕРЕДЖАЄМО:
за порушення Правил любительського та спортивного рибальства Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів від 34 до 680 грн. А особливо злісні порушники можуть бути притягнені і до кримінальної відповідальності.
 
НАГАДУЄМО:
про всі випадки незаконного вилову водних біоресурсів на території Чернігівської області необхідно повідомляти на телефони гарячої лінії Чернігіврибоохорони 0991121344 та (0462) 937557(цілодобово). 
 
Запрошуємо всіх небайдужих долучатися до співпраці!
 
Чернігіврибоохорона
gorod.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: