Завантаження ...
banner
banner

І навіть у свій професійний день вони з інструментами в руках

І навіть у свій професійний день вони з  інструментами в руках фото

9 лютого - Міжнародний день стоматолога. Відзначають це професійне свято в день святої Аполлонії, яка є покровителькою не лише людей із зубним болем, а й тих, хто покликаний цей біль усувати.

Журналісти Mynizhyn.com побували  у Ніжинській міській стоматологічній поліклініці, поспілкувалися з директором закладу, лікарем-стоматологом Олександром Ігнатюком, який розповів про роботу закладу. Та поставили питання тим хто дарує сяючі посмішки, про важливість їхньої професії?

Доброзичливе ставлення, комфортні умови, висококваліфікована стоматологічна допомога – основні принципи роботи персоналу Ніжинської міської стоматологічної поліклініки. За словами директора закладу Олександра Ігнатюка лікарня поповнилася новим сучасним обладнанням.

«В 2021 році придбали три стоматологічні установки, які розмістили у відділеннях: терапевтичному, ортопедичному та дитячому. Також, придбали ендомотори (для лікування кореневих каналів), сухожарову шафу, дифібрилятор. Заплановано поточний ремонт фасаду – кошти виділено з міського бюджету.
У нас проблемним було кадрове питання. Для такої кількості населення, яка звертається до нас за послугами, кадрів не вистачає. Та в колектив вже «влилася молода кров» – рік як працює молодий лікар Вадим Абраменко, нещодавно прийшов працювати Єгор Севастьянов. Куємо і свої кадри – це молоді інтерни, надіємося, що вони лишаться працювати в подальшому у нашій стоматполіклініці. Відзначу, що молоді фахівці за короткий строк роботи встигли себе зарекомендувати як професіонали своєї справи. Та втім, кадровий кістяк – досвідчені лікарі, які працюють не одне десятиліття у цій галузі. Стоматполіклініка обслуговує в середньому більше  30 тисяч відвідувань на рік (люди як з міста, так і району). Від 450 до 600 дітей на місяць, а це в середньому за зміну 30 маленьких пацієнтів. До речі, дитячий лікар стоматолог у поліклініці один. В минулому році і на цей поточний – отримали один медичних пакет він НСЗУ (Національної Служби Здоров’я України). На сьогодні установа працює надаючи якісні послуги кваліфікованими стоматологами, які працюють на результат.
З нагоди професійного свята вітаю свій колектив.  Бажаю у першу чергу здоров’я, мирного неба, родинного затишку та задоволених пацієнтів із щасливою усмішкою на обличчі!"



Антоніна Берегова, завідуюча лікувальним відділенням:



Очолює Антоніна Михайлівна  відділення 39 років. 
Розповідає: "З дитинства подобалася ця професія. Навчалася в Ніжинській ЗОШ №10. Там був кабінет стоматолога, де приймала гарний  лікар - Тамара Бассак. Я  їй дуже вдячна за вибір моєї професії. Маємо чудовий колектив, у якому працюють професіонали своє справи. Головний лікар  Олександр Борисович - прикладає максимум зусиль, щоб наша поліклініка працювала надаючі якісні послуги. Кабінети осучаснюються новим обладнанням. Також приємно, що колектив  поповнюється молодими кадрами. Працюють завзято. Пацієнти задоволені результатом»

Лікар Вадим  Абраменко з Луганська (з вимушених переселенців). У 2018 році закінчив Полтавську Українську медичну стоматологічну академію (Полтавський медичний інститут).
Вадим з династії стоматологів (батько лікар - стоматолог), тому з вибором професії питань не було: 
«З дитинства спостерігав за  роботою батька. Тож, звичайно, обрав саме цю професію, адже вона мені дуже подобалася. Подобається дарувати пацієнтам здорові посмішки, рятувати від зубної болі,  бачити радість в очах. Кожен день з великим задоволенням йду на роботу. Дуже подобається колектив, доброзичливий. Наше завдання лікувати. Головне що від нас ідуть задоволеними."
 


Ірина Прокопець, лікар терапевт, стоматолог. Працівник Ніжинської міської стоматології - з 2002 року. Закінчила Київський національний медичний університет ім. М. Богомольця.
 


"Медицина подобалася з дитинства. Ходити до стоматологів не боялася, робила це вчасно. Тож, коли настав час обирати професію, вирішила дарувати людям здорові посмішки, - розповіла лікар.
 
Також Ірина Прокопець поділилася корисною інформацією для читачів. Наголошує – догляд за порожниною рота – це запорука здорових зубів, ясен та слизової оболонки:
"Тому, для здорових зубів та красивої посмішки, необхідно систематичний догляд: чистити зуби два рази на день, використовувати ополіскувачі, використовувати флоси (зубні нитки ). Також 2 рази на рік відвідувати стоматолога для огляду та робити професійну чистку зубів. І важливий аспект – порада для дорослих: не обговорюйте свої страхи перед походом у стоматполіклініку в присутності дітей, адже вони в свою чергу теж будуть боятися стоматолога. І ще, вчасно ідіть до лікаря, а не тоді коли вже, ну.... нестерпно болить. Адже полікувати карієс простіше, ніж його ускладнення. Ще й до цього – буде дешевше, що на даний час це не маловажливо. На прийомі у лікаря не соромтеся ставити питання. Ви маєте право знати, що і як вам будуть робити: потрібно обговорити план лікування, вартість, безпосередньо з лікарем. Будьте здорові, бережіть себе та свої зуби!!!!!!"
 
  Від лікаря завжди зі здоровою посмішкою  Лікар  стоматолог - Лідія Нещерет
 
 
Тут лікують зубки ніжинській малечі. Дитяче відділення
 
 

Ортопедичний кабінет 

Помічниці лікарів 

Портрет святої покровительки Аполонії  в кабінеті  лікаря.
 

Вважається, що Аполлонія  прийняла мученицьку смерть. Для того, щоб жінка зреклася християнства, їй виривали зуби, а потім спалили на багатті. Сталося це 9 лютого II століття.

Саме Аполлонію Александрійську за її подвиги було обрано покровителькою всіх тих хто страждає від зубного болю та тих, хто цей біль лікує. В народі існує повір’я: щоб вгамувати зубний біль, достатньо лише згадати ім’я святої. 

 
Тетяна Марченко Mynizhyn.com
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: