Завантаження ...
banner

Щодо весняного водопілля на річках Чернігівщини

Щодо весняного водопілля на річках Чернігівщини фото

За попередніми оцінками Чернігівського центру з гідрометеорології у разі нормального розвитку гідрометеорологічних процесів у другій половині лютого - травні, можна попередньо очікувати на розвиток весняного водопілля за максимальними рівнями/витратами води переважно нижчим за норму та близьким і нижчим за минулорічні показники.

Загалом, на річках Чернігівщини відбувається поступове зменшення товщини льоду та поступове руйнування льодового покриву на фоні підвищення температурних показників.

 

З метою своєчасного вжиття заходів щодо захисту населених пунктів, господарських об’єктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод під час пропуску льодоходу, повені та паводків на державних водогосподарських системах області, фахівцями Деснянського БУВР проводиться моніторинг та контроль за гідрологічною ситуацією на річках, водоймах та передповеневі обстеження гідротехнічних споруд.

Наразі перевірено стан та вжиті заходи щодо готовності 854 регулюючих гідротехнічних споруд на 48 водогосподарських системах загальною протяжністю 2,0 тис. км.

Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: