Завантаження ...
banner
banner

"Мені хоча б на три хвилини калькулятор,"- ніжинець Даниіл Потильчак про тестування з математики

Серед випускників хто отримав 200-балів зі ЗНО з математики 17-річний ніжинець Даниіл Потильчак, випускник Ніжинського міського ліцею при Державному університеті імені Миколи Гоголя.

25 червня стали відомі результати зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов та математики. І якщо максимум — 200 балів — з англійської отримало лише шестеро абітурієнтів в Україні, то результати з математики у рази кращі. Кажуть, цього року вона була нескладною, особливо базовий рівень (нагадаю, що цьогоріч українська мова та математика мали два рівні складності — базовий та поглиблений). Серед 200-бальників і ніжинець 17-річний Даниіл Потильчак, випускник Ніжинського міського ліцею при Державному університеті імені Миколи Гоголя.

Даниіл круглий відмінник, закінчив школу із золотою медаллю. Аби отримати високий бал, займався додатково з репетитором. Хлопець складав обидва рівні. Із базового він і отримав бажані 200, поглиблений склав на 194.

-Знав, але не встиг, — говорить Даня.
- Якщо завдання з базового рівня виконав навіть двічі, аби ніде не помилитися, то для поглибленого елементарно не вистачило часу. Мені хоча б на три хвилини калькулятор.

Вступати хлопець планує до Києва, майбутня спеціальність — програмування. А ще він захоплюється туризмом. Одразу після завершення тестування пішов у похід. Це у нього від мами. Алла Михайлівна учитель біології та географії, а також керівник гуртка у Ніжинській школі №2. А от здібності до математики, вважає, від тата.

По темі: Лише дві випускниці цього року склали ЗНО на 600 балів. І обидві з Ніжина

Даниіл — син покійного Григорія Потильчака, колишнього директора «Комунального ринку», депутата міськради. Його застрелили неподалік будинку у ніч на 8 червня 2006 року. Убивцю досі не знайшли.

* * *
Як повідомили у Київському регіональному центрі оцінювання якості освіти, в нашій області 46 абітурієнтів отримали 200 балів з математики (базовий рівень). Серед них випускниця Ніжинського міського ліцею Орина Рубан, а також випускниці Ніжинського обласного ліцею Альона Сулим (родом із Носівки) та Наталія Мацько, і випускниці Ніжинської школи №3 Валерія Гладка та Владислав Курочка.

У Чернігові теж немало 200-бальників. Так, у ліцеї №15 максимальний бал отримали Оля Самоненко, Таня Сірик, Саша Шапаров, Даша Карпова (усі четверо навчаються в одному класі) і Настя Смолєнцева. А у школі №12 — Богдан Бурдака, Антон Мазун і Катерина Василевич. 200 балів з математики отримав і випускник Семенівської школи №3 Антон Ковбаса.

На жаль, жоден абітурієнт не отримав 200 балів з англійської, з поглибленого рівня математики, фізики. Назвали тих, про кого дізналися.

Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №32 (1526)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: