Завантаження ...
banner
banner

Шахрай цинічно ошукав чернігівців та лишив надії на порятунок

Шахрай цинічно ошукав чернігівців та лишив надії на порятунок фото

Шанс вижити побачили мешканці Чернігова в молодому чоловікові, який кається на відео. А той просто залишив людей напризволяще…

Затриманий рекламував послуги перевезення людей з гарячих точок у безпечні місця. Розцінки переміщення територією України - 300-500 гривень, а виїзд за кордон вартував у межах 1500-5000 гривень.

Як з’ясували поліцейські, зловмисник встиг ошукати понад 20 осіб з усієї України на 60 тисяч гривень. Він отримував передоплату та залишав людей у біді.

Кіберполіція швидко вийшла на його слід після заяви потерпілих. Вони розповіли, що намагалися виїхати з Чернігова, який потерпає від обстрілів російських окупантів. Однак після передоплати перевізник зник. Залишені в небезпеці люди не могли повірити, що в цей складний час хтось може так цинічно покинути їх напризволяще... Нині сім’я із Чернігова вже евакуйована та перебуває у безпеці.

Зараз затриманий перевізник розкаюється за свої вчинки. Але це не допоможе йому уникнути відповідальності. Слідчі Поліція Києва ретельно встановлюють та документують всі епізоди цих злочинів.

Загалом впродовж місяця повномасштабної війни Кіберполіція вже затримала майже півсотні шахраїв різних спеціалізацій: псевдоріелторів, псевдоперевізників, псевдоволонтерів…

Вкотре закликаю громадян ретельно перевіряти інформацію про збір коштів, перевезення, оренду житла тощо. Про випадки ймовірного шахрайства повідомляйте Кіберполіцію:

callcenter@cyberpolice.gov.ua

Національна поліція України

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: