Завантаження ...
banner
banner

Ніжин знову під обстрілами

Ніжин знову під обстрілами фото

Продовжуються обстріли ворогом житлових масивів Ніжина та населених пунктів району. Ситуація не спокійна.

Наполегливо просимо мешканців Ніжинщини не виходити зайвий раз на вулиці, не збиратись у місцях скупчення людей, перебувайте в укриттях або поблизу них!

Окуповані території. Під окупацією російськими військами перебувають 18 сільських населених пунктів 5 громад району.

Комендантська година. У Бахмацькій громаді продовжує діяти заборона на пересування громадян вулицями міста у посиленому режимі: з 00:00 30 березня до 00:00 1 квітня.

Загиблі. За час війни серед мешканців району загинуло 33 цивільних жителя. За останню добу, на жаль, Ніжинщина втратила 3-х військовослужбовців, які мужньо й героїчно боронили наш край від російського окупанта.

Внутрішньо переміщені особи. На території громад Ніжинщини перебуває 11627 осіб з тимчасово окупованих територій або зон бойових дій. Переважна більшість з м. Чернігів та Чернігівської області, незначна кількість людей з Києва, Харкова, Миколаєва. Розпочався облік внутрішньо-переміщених осіб - 390 вже звернулись до управління соціального захисту населення Ніжинської міської ради. Усі вони забезпечені харчуванням, засобами гігієни та ліками.

Житлово-комунальна сфера. У 7 населених пунктах відсутнє газопостачання повністю, у 3-х - частково. Станом на зараз у одному населеному пункті району внаслідок ворожого обстрілу горить ГРП. Пожежу ліквідувати немає можливості, через що 17 сільських населених пунктів може залишитись без газопостачання. У 19 населених пунктах, частина з яких під окупацією, повністю або частково відсутнє електропостачання. Відновлення неможливе, оскільки території окуповані. Централізоване водопостачання безперебійне. Мобільний зв’язок через пошкоджену вежу мобільного оператора відсутній повністю або частково у 2-х громадах. Інтернет відсутній у 3-х селах. Зв’язок Укртелеком відсутній у 4-х селах.

Сільське господарство. На тих територіях, де ситуація контрольована та відсутня небезпека, комплекс весняно-польових робіт продовжується.

Освіта. Освітній процес у районі продовжується там, де це можливо -дистанційною формою навчання охоплені школярі 12 громад району, 2-х – частково.

Ніжинська районна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: