Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська ОДПІ нагадує : сплатіть за землю не пізніше 28 серпня

Відповідно до статті 206 Земельного кодексу використання землі в Україні є платним. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної платні визначається залежно від грошової оцінки земель.

земельний податок, ніжинська одпі, нежин податкова, нежин налоговая, ніжин новини

Відповідно до статті 206 Земельного кодексу використання землі в Україні є платним. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної платні визначається залежно від грошової оцінки земель. Власники землі та землекористувачі, крім орендарів, сплачують земельний податок. За земельні ділянки, надані в оренду, справляється орендна плата, пояснив відділ комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

Відповідно до статті 10 Податкового кодексу України плату за землю, як складову податку на майно, включено до місцевих податків, тобто цей податок надходить до бюджетів місцевих громад.
 
Місцеві податки встановлюються рішеннями сільських, селищних та міських рад.
 
До 15 липня органи місцевої влади повинні встановити ставки плати за землю, а в разі не прийняття відповідного рішення - плата за землю справляється із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня минулого року.
 
Ніжинська ОДПІ нагадує, що відповідно до Податкового кодексу України, громадяни, які мають на території України у власності або користуванні земельні ділянки, частки – є платниками земельного податку.
 
Щодо дачних ділянок варто зазначити, якщо земля приватизована, то її господар на підставі документу на право власності самостійно сплачує за землю. За земельні ділянки, які не приватизовані, земельний податок сплачує садівниче товариство.
 
Ніжинська ОДПІ направила громадянам – платникам земельного податку та орендної плати за землю, податкові повідомлення-рішення для сплати земельного податку та орендної плати за користування землею. Такий платіжний документ можна й самостійно одержати у податковій інспекції за адресою м. Ніжин , вул. Поштова,2 каб. 100 або 106. А податок фізичні особи мають сплатити не пізніше, ніж 28 серпня 2015 року.
 
Ніжинська ОДПІ 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: