Завантаження ...
banner
banner

Ситуація по Ніжинському району станом на 13 квітня

Ситуація по Ніжинському району станом на 13 квітня фото

Багато територій ще не обстежено. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

Проводяться роботи з відновлення критичної інфраструктури: газопостачання та зв’язку. Проте без газу в районі залишається 6 населених пунктів.

 За останню добу втрат серед військових та цивільного населення немає.

 На території Ніжинського району перебуває 14709 внутрішньо-переміщених осіб.

 Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад

 У зв’язку з введенням в Україні воєнного стану державний реєстр речових прав на нерухоме майно та єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не працюють, тому ЦНАПи у територіальних громадах наразі можуть здійснювати лише консультування населення та реєстрацію внутрішньо-переміщених осіб.

- 72 сільськогосподарські підприємства району розпочали проведення весняно-польових робіт: підживлення озимих культур, внесення мінеральних добрив під посів ярих, передпосівковий обробіток ґрунту та посів ранніх ярих культур на площі 938 га. В тому числі: ярої пшениці – 164 га, ярого ячменю – 405 га, гороху – 289 га.

 Школярі 14 громад продовжують навчання за дистанційною формою, 3 громад – долучилися до навчання у школах, 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу.

 Поліція Ніжинщини посилено працює в умовах воєнного стану. Загальна безпекова ситуація в районі наразі стабільно контрольована.

 Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. Лікарські засоби отримали 5 стаціонарних медичних закладів та 6 центрів ПМСД. Продукти харчування направлені до Липіврізького старостівського округу, Височанської та Бобровицької ТГ, Ніжинської центральної районної лікарні.

Ніжинська районна військова адміністрація

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: