Завантаження ...
banner
banner

Рятувальники Чернігівщини проводять роботи з населенням

Рятувальники Чернігівщини проводять роботи з населенням фото

Після вторгнення військ рф на Чернігівщині залишилось багато техніки ворога, замінувань, різних вибухонебезпечних предметів. На жаль, з необережності або від спрацювання вибухових предметів гинуть люди.

За один день трапилось два трагічних випадки. У м. Бахмач внаслідок вибуху невідомого вибухонебезпечного предмету, з діагнозом політравма верхніх та нижніх кінцівок, а також голови, до районної лікарні був доставлений 15-річний хлопчина. Нажаль, лікарям не вдалося врятувати його життя. Від отриманих травм дитина померла. Цього ж дня, близько 14:00 у м. Чернігові по вул. Козацькій двоє чоловіків намагалися розібрати підривник від ручної гранати, стався вибух. Обох чоловіків з травмами різного ступеня доставлено до Чернігівської обласної лікарні.

Аби зберегти життя людей та довести до населення, як себе поводити при виявленні даних предметів, рятувальники Чернігівщини продовжують проводити роз’яснювально-профілактичні рейди, під час яких нагадують правила безпеки.

Під час бесід надзвичайники наголосили, що у разі виявлення підозрілих предметів необхідно бути максимально уважними та одразу повідомити за номером "101" або "102". Знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці, які пройшли відповідну підготовку та мають навички роботи. Особливу увагу рятувальники акцентували на тому, що батьки повинні постійно розповідати своїм дітям, що таке вибухонебезпечний предмет та яку небезпеку він несе, адже дитяча цікавість може призвести до непередбачуваних наслідків.

Також фахівці Служби порятунку розповіли, що ще існують саморобні вибухові пристрої, які можуть бути замасковані під звичайні речі: дитячі іграшки, банки, пакети, коробки або інші побутові речі.

Щоб громадяни запам’ятали життєво важливі правила, рятувальники надали їм пам’ятки з алгоритмом дій при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: