Завантаження ...
banner
banner

Жителі громад Ніжинщини розбирали завали у В. Дорозі

Жителі громад Ніжинщини розбирали завали у В. Дорозі фото

Під час окупації ворог завдав великих пошкоджень у містах та селах Чернігівщини. Працівник ДСНС вже не перший день проводять розмінування території та розбирають завали.

На допомогу долучились і жителі Лосинівської, Ніжинської, Носівської та Вертіївської громад. Розбирали завали у Великі Дорозі.

Макіївка теж оговтується після окупації. Територія прибирається. Газо – та електропостачання відновлено скрізь. І як запевнила секретар сільської ради Вікторія Осадча, кожен мешканець громади забезпечений гуманітарною допомогою як державною, так і благодійною.

Новий Биків постраждав найбільше. Тут понівечені не лише приватні будинки, особливо сильно постраждала соціальна інфраструктура. Повністю зруйновані стаціонар Бобровицької опорної лікарні та приміщення відділення екстреної медичної допомоги, в тому числі весь медичний транспорт. Разом з керівництвом Новобасанської громади, старшим фельдшером відділення екстреної допомоги та очільниками первинної і вторинної ланки Бобровиці вирішувалось, де розташувати швидку. Розглядали декілька варіантів. Важливо, щоб були дотримані два головні принципи: якість надання медичної допомоги та сформована належна комунікація із лікарями первинної і вторинної ланок.

Зовсім поруч із Новим Биковим село Петрівка. Місцевий фермер запропонував своє приміщення. Цей варіант на сьогодні, найбільш вдалий.

"Війна змінила наше життя, зруйнувала вже напрацьоване та заплановане на найближче майбутнє, але є одне але! Не на той народ напали росіяни! Ми ніколи не опустимо ані своєї зброї, ані своїх рук! Усе відбудуємо та відновимо! А головне – відсвяткуємо свою Перемогу! Вірю в Україну, вірю в ЗСУ!", - Григорій Ковтун.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: