Завантаження ...
banner
banner

Комунальне майно у Ніжині оцінюють втричі дешевше ринкових цін

Голова ГО "Ніжинське Антикорупційне Бюро" подав заяву до місцевої прокуратури, щодо прийнятого вчора, 18 серпня, на сесії міської ради рішення "Про затвердження незалежної оцінки про вартість об'єктів міської комунальної власності для цілей оренди"


Голова громадської організації "Ніжинське Антикорупційне Бюро" подав заяву до місцевої прокуратури, щодо прийнятого вчора, 18 серпня, на сесії міської ради рішення "Про затвердження незалежної оцінки про вартість об'єктів міської комунальної власності для цілей оренди"

У заяві ставиться під сумнів висновок незалежної оцінки про вартість нежитлового приміщення в житловому будинку загальною площею 45,6 кв.м за адресою вул. Шевченка, 128/121, який перебуває у оренді дочки одного із місцевих депутатів.

З врахуванням цін на нерухомість у Ніжині житлова квартира у такому будинку коштує понад 20-25 тис. доларів США, оцінена ж вона в 132 тис. грн. (6 тис. доларів США).  У заяві додається, що  квартира, яка знаходиться на першому поверсі і має статус нежитлової та облаштована окремим входом коштуватиме набагато дорожче, аніж така сама житлова.






Представники місцевого осередку "Об'єднання "Самопоміч" пояснили, які наслідки має це рішення:

1. При наданні в оренду зазначених приміщень та земель орендна плата за них, стає в рази нижчою. А це недоотримання в бюджет коштів на розвиток міста.
2. При продажі земель та нерухомості, їх вартість також занижується. 

Та схоже ці аргументи нашими депутатами до уваги не беруться. Остання сесія – останній шанс створити для когось (в тому числі й для себе) сприятливі умови для дерибану комунального майна. 

Викликає питання і позиція КП «Оренда комунального майна». Адже саме керівниця цього підприємства замовляла таку «незалежну» експертизу. Даючи в оренду майно громади, ця установа за звітами ледь-ледь заробляє на заробітну платню трьох своїх співробітників. Уявіть собі , це підприємство в Ніжині заледве жевріє. На жаль ні у керівництва міста, ні у депутатів (до речі як представників політичних партій), ні у громадських активістів ця ситуація не викликає ні здивувань, ні питань. 

Виявляється у нас в місті можливо здавати купу майна в оренду й не мати з цього зиску - йдеться у повідомленні на сторінці "Об'єдання "Самопоміч" у Facebook

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: