Завантаження ...
banner
banner

Окупанти обстрілювали Ніжин з лісу біля Припутнів

Окупанти обстрілювали Ніжин з лісу біля Припутнів фото

Мешканці села до цього часу бояться виходити надвір. Жахи війни надовго залишаться в пам'яті мирних мешканців. Селом окупанти рухалися великими колонами. Одна пройшла 25 лютого, кілька сотень одиниць бронетехніки.

З бронемашин окупанти гатили по людях і дворах. Розстріляли жінку з чоловіком, які їхали на велосипедах на цвинтар ховати батька. 

 

"Вони стали під вербами, не має куди тікати, болото. Козел на останньому БТР постріляв їх", - розповідає місцевий мешканець Петро.

 

Село зайняли одразу, у людей реквізували хати. І техніку сховали на подвір’ях і за будинками, звідти гатили прикриваючись цивільними. Про окупацію місцеві воліють не згадувати, адже болісно пережили нашестя нелюдів-орків.

 

"Одежу всю забрали, з’їли порося, півня, дві качки", - розповідає Сергій.  

Окупацію села пережила не вся худоба. Свині втекли і лише нещодавно повернулись до господаря. На ґанку будинку Сергія досі валяються речі окупантів, у домі жили, на засіяному городі паркували панцерники.

У лісі, що поруч з селом, досі стоять таблички міни. Саме тут стояли окупанти і звідси обстрілювали Ніжин і Ічню. Подушки, одяг, консервація усе валяється на позиціях ращистів, те що накрали у людей.

Усю розбиту техніку окупантів вже прибрали з доріг. Наша артилерія и авіація розтрощила орду і не дала тоді захопити Ніжин. Тепер місцеві думають як відновлювати свої двори і господарство. 

Джерело: ТСН

По темі: На Ніжинщині рашисти вбили батьків на очах у дитини

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: