Завантаження ...
banner
banner

Пільги та гарантії для добровольців та членів сімей загиблих

Пільги та гарантії для добровольців та членів сімей загиблих фото

На засіданні Кабінету Міністрів України, 20 травня, було ухвалено постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України".

Документ приводить низку чинних урядових нормативно-правових актів, яким визнано право добровольців територіальної оборони на отримання статусу УБД, а також запроваджено таку категорію осіб, як сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

Добровольці Сил територіальної оборони Збройних сил України, члени добровольчих формувань територіальних громад матимуть можливість отримати грошові виплати, що передбачені в разі поранення та інвалідності внаслідок військової агресії рф проти України, а в разі загибелі – члени їхніх родин отримають одноразову грошову допомогу.

Крім того, члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України матимуть можливість користуватися пільгами, передбаченими чинним законодавством.

Ухваленою постановою відповідні зміни внесено до:

- правил обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов, і надання їм жилих приміщень;

- порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги в разі загибелі (смерті) або інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- порядків використання коштів, головним розпорядником яких є Мінветеранів; Положення про Мінветеранів; - положення про Єдиний державний реєстр ветеранів війни та інших нормативно-правових актів.

Нагадаємо, що 21 березня, набув чинності Закон України "Порядок надання статусу учасника бойових дій".

Регіональне управління Сил ТрО “Північ” Збройних Сил України

Титульне фото ілюстровано з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: