Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відновили роботу підприємства, яке не працювало майже 10 років

У Ніжині відновили роботу підприємства, яке не працювало майже 10 років фото

З початку повномасштабної війни в Україні спостерігався дефіцит продуктів. Полиці магазинів були майже повністю спустошені. В зв'язку з порушенням логістики, доставка продуктів не проводилась.

Міська влада Ніжина шукала шляхи підвозу продуктів у супермаркети, щоб не допустити продовольчої кризи. На початку березня постало питання забезпечення міста та району хлібом. На щоденних нарадах керівник ТОВ "Ніжинський хліб" Вячеслав Дегтяренко доповідав, на скільки днів залишається сировини для випікання хліба. І вже тоді стало зрозуміло, що сировина закінчується, а завезти її з Кролевця та Охтирки немає можливості.

Міська влада міста прийняла рішення запустити млин, на базі державного підприємства "Ніжинський комбінат хлібопродуктів", який не працював майже 10 років. Очолив бригаду ремонтних працівників по відновленню млина Владислав Корман, який нині очолює КП "СЄЗ".

В найкоротші строки було проведено ремонтні роботи і млин запустили. Вже 19 березня хлібзавод отримав першу партію житнього борошна. Завдяки злагодженій роботі всіх, хто брав участь у відновленні роботи млина, Ніжин та район були забезпечені хлібом. 

Враховуючи те, що 10 років млин не працював, усі його силові частини потребували інвентаризації. Для цього були залучені спеціалісти різного профілю: електрики, механіки, техніки. Завдяки згуртованості та небайдужості вже за 5 днів вдалося досягти результату і відправити першу партію борошна на експертизу.

Особливо варто відзначити, що і сьогодні підприємство не припиняє роботу і далі працює для безперебійного забезпечення містян найнеобхіднішим.

Міський голова Олександр Кодола подякував усім, хто доклав зусиль до відновлення підприємства. Запуск млина під час активних бойових дій – важливий крок для підтримки життєдіяльності міста.

 

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: