Завантаження ...
banner
banner

Селище Тихе на Прилуччині після обстрілів

Селище Тихе на Прилуччині після обстрілів фото

Місцеві мешканці повертаються після евакуації додому. Після ракетного обстрілу жителям дозволили повертатися додому починаючи з 14 червня.

Нагадаємо, що ворог завдав ракетні удари по Прилуках 13 червня. Тоді влучило три ракети. У місцевих жителів повилітали шибки, потріскалися стіни у будинках та пошкоджені покрівлі. 

"Пошкоджений сарай, будівля одна, друга  літня кухня, пригрібник, недобудований будинок. Все пошкоджено...", - розповідає Володимир Замай.

На момент вибухів чоловік був у місті. В будинку залишилися син, невістка із місячним немовлям, дочка, бабуся та онук 10 років. Чоловік говорить, що коли стався перший вибух – син скомандував і всі бігом побігли на город. 

 

"Всі вибігли на город. Летить друга ракета, він: "Падайте!", всі впали. Дочка каже, що тільки впала друга ракета, я бачу, як пішла курява і лягає переді мною вся картопля. Вона тільки вечором почала відчувати руки – пальці терпнуть цілий день", – згадує Володимир.

 

Чоловік так і забрав усіх з городу: зляканих та розгублених. Якби всі не вибігли з будинку, то, можливо, не врятувалися б.

Владислав Куць з Прилук розповідає, що у Тихому живе його мати. Під час вибухів вони були вдома з бабусею, ховалися у погребі. Про пережите згадувати не хочуть.

 

"Перший раз, вони мені казали, як почули це, я так зрозумів, збили ракету. Другий раз, це вже був "приліт" – поховалися в погребі. Другий третій. А останнє, це вже коли ми їх села виводили, це вже здетонував снаряд".

У господі Чайковських цілими залишилися двоє із семи вікон, пошкоджений дах, є внутрішні руйнації. Песик Жук дивом лишився живий. У Тихому дві вулиці. В основному це дачні будинки. Вибуховою хвилею пошкоджено майже всі будинки. Спеціальна комісія вже працює та визначає ступінь пошкодження.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: