Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині поліцейські влаштували сюрприз для дітлахів

На Чернігівщині поліцейські влаштували сюрприз для дітлахів фото

В мережі ширилось відео, як дітлахи-захисники, у звільненому селі на Чернігівщині, влаштували собі імпровізований блок-пост. Хлопці щодня "несуть службу" та перевіряють автівки.

Винятків не роблять ні для кого, тож кілька разів зупинили чернігівських ювенальних поліцейських. Так зав’язалося їхнє знайомство. Офіцери поліції допомогли дітлахам втілити мрію – відчути себе справжніми захисниками-спецпризначенцями.

 

Ми з колегами часто здійснюємо профілактичні рейди по всій Чернігівщині. Якось в одному з сіл натрапили на імпровізований блок-пост, який створили місцеві діти, причому, різного віку. Малеча була цікаво і винахідливо екіпірована. Помітно, що екіпіровку вони робили власноруч, за допомогою батьків та бабусь-дідусів, – розповідає очільниця відділу ювенальної превенції поліції області Оксана Огненко.

 

Дітлахи вкрай сумлінно ставляться до своєї "служби" і щодня "перевіряють" проїжджаючі автівки. У кожного водія та водійки просять вимовити "Паляниця". Разом із дітьми завжди є хтось із дорослих родичів, що спостерігає за процесом. 

 

Цей населений пункт деякий час був в окупації, і всі місцеві діти натерпілися страху. Після звільнення села від рашистів ці хлопчаки вони вирішили допомагати наших захисникам і дбати про безпеку в селі. Організувалися і створили блок-пост. Діти поділилися з нами своєю мрією: приміряти екіпірування справжніх спецназівців та посидіти всередині поліцейського автомобіля. Тож ми з колегами вирішили здійснити цю дитячу мрію, – продовжує Оксана Огненко.

 

Поліцейські влаштували маленьким оборонцям сюрприз. Спецназівці дозволили малечі приміряти бронежилети, каски, потримати поліцейського щита та посидіти всередині службового автомобіля. На завершення, дітвору пригостили солодощами і смаколиками та вручили такі необхідні у деокупованому селі предмети одягу (однакові, ніби однострій, біленькі футболки) і туристичні спальні мішки. А груди кожного маленького оборонця прикрасив патріотичний значок.  

 

Бачити радість в очах дітлахів – найкраща для нас мотивація. Переконані, що в майбутньому ці хлопчики стануть справжніми захисниками нашої країни, – підсумувала Оксана Огненко.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: