Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинському районі правоохоронці виявили та знищили плантацію конопель замасковану під городину

Фото.
На перший погляд, масштабні парники на одній із присадибних ділянок у селі Паливода Ніжинського району мали звичайний вигляд. Адже їх власник вже декілька років поспіль займався вирощуванням городини, принаймні так він розповідав сусідам.

На перший погляд,  масштабні парники на одній із присадибних ділянок у селі Паливода Ніжинського району мали звичайний вигляд. Адже їх власник вже декілька років поспіль займався вирощуванням городини, принаймні так він розповідав сусідам. Та коли навколо земельної ділянки з’явився  високий паркан з колючим дротом це викликало підозру у жителів села, а згодом і у правоохоронців.

Нещодавно у рамках проведення операції «Мак-2015» дільничні інспектори міліції Ніжинського міськвідділу отримали інформацію про те, що у селі Паливода Ніжинського району на території приватного господарства вирощуються рослини конопель. Відомості про даний факт було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 (незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

21 серпня 2015 року у рамках кримінального провадження правоохоронці провели санкціонований обшук господарства громадянина Н., жителя села Паливода. У результаті цих заходів на присадибній ділянці будинку було виявлено 240 кущів рослин, зовні схожих на коноплю. Господарем «наркотеплиці», розмір якої становив близько 50 метрів завдовжки та 8 метрів в ширину, виявився житель міста Ніжина, сімֹянин, батько трьох дітей. Неозброєним оком було видно, що чоловік вирощував заборонені рослини дбайливо – адже коноплі були прополені, підв’язані  мотузками і деякі з них досягли трьох метрів заввишки. Поруч з парником знаходилася орошувальна система, якою, ймовірно, господар час від часу поливав рослини.



Крім цього, у одному із підсобних приміщень даного господарства правоохоронці знайшли та вилучили вже висушені стебла, схожі на коноплі, загальною кількістю 33 штуки, відомості за даним фактом також будуть внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань  за ст. 309 (зберігання наркотичних речовин) Кримінального кодексу України.

Нарковмісні рослини міліціонери вилучили та знищили, а їх зразки відправили на експертне дослідження до НДКЦ УМВС України в Чернігівській області.

За цінами «чорного ринку» вилучені наркотичні засоби могли б принести прибуток своєму  власникові у сумі близько півтора мільйони гривень, адже їх вага становила 360 кілограмів.
 
Тривають слідчі дії.

Правоохоронці вкотре попереджають, що за посіви конопель передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність та закликають громадян дотримуватися чинного законодавства і в разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти на телефон 102 або ж за адресою: м. Ніжин, вул. Московська 22 (анонімність гарантована).
 
Ст. інспектор по ЗН та ГФ СДІМ Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області
капітан міліції Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: