Завантаження ...
banner
banner

Безробітних будуть залучати до громадських робіт?

Безробітних будуть залучати до громадських робіт? фото

Таке рішення було прийнято Кабміном 21 червня. Тепер Центри зайнятості не будуть платити кошти за "байдикування". Ті громадяни, які офіційно зареєстровані, як безробітні та які протягом 30 днів не працевлаштуватись будуть залучатись до громадських робіт.

Спочатку в центрах зайнятості людям пропонуватимуть вакансії, що відповідають їхнім умінням, навичкам та професії. А якщо такі не підходять — запропонують громадські роботи.

Які громадські роботи виконуватимуть безробітні в тому чи іншому регіоні — визначатиме місцева влада. За працю платитимуть мінімальну зарплату 6500 гривень, в той час як середня виплата по безробіттю становить 4750 грн. Хто відмовлятиметься від громадських робіт — доплати автоматично скасують, з обліку центрів зайнятості знімуть.

 

"Уряд затвердить документ, який передбачає, що офіційно зареєстровані безробітні, які протягом 30 днів не працевлаштовані, будуть залучатися до суспільно корисних робіт, — заявив  прем’єр-міністр 21 червня.— Це може бути розбір завалів, будівництво захисних споруд, благоустрій, ремонтні чи сільськогосподарські роботи. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні — визначатиме місцева влада"

Також на час воєнного стану статус безробітного втрачається, якщо громадянин перебуває за кордоном більше 30 днів.

"Ми фактично усуваємо можливість, коли люди могли отримувати кошти від держави та відмовлятися від запропонованої роботи, — наголосив Денис Шмигаль.— В умовах воєнного часу в держави немає для цього ресурсів. Усі мають або воювати і захищати Батьківщину, або працювати на перемогу і для фронту".

 

Журналісти MYNIZHYN.com звернулись за роз'ясненнями стосовно даної постанови до директора Ніжинського міськрайонного центру зайнятості Власенка Володимира Васильовича. Він повідомив, що Постанова КМ України " Про внесення змін до постанов КМУ", "Про затвердження Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану" та інших- прийнята, але не опублікова офіційно, а тому в силу не вступила.

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: