Завантаження ...
banner

Син Ніжинського професора з батьком в одному батальйоні обороняли Чернігів

Син Ніжинського професора з батьком в одному батальйоні обороняли Чернігів фото

Богдан, син професора Ніжинського університету, у перші дні вторгнення російських військ на Чернігівщині рятував рідних: допомагав мамі, сестрі, племінниці.

Батько пішов до військкомату двома днями раніше, а син наздогнав потім. Брат також воює, але ще з 2014 року і в іншому місці. Раніше ми писали як професор НДУ Сергій пішов на захист України.

 

"Я прийшов до військкомату, описав свою компетенцію, сказав, що можу робити, чим бути корисним. Але опинився на посаді помічника гранатометника. До цього ніякого військового досвіду не мав, - розповідає хлопець. – Батько казав, що піде в тероборону. Але потім ми зустрілися на базі батальйону: ні він, ні я не знали, де опинимося".

 

До війни Богдан активно займався громадською діяльністю. Саме тому мав можливість підтримувати зв'язок з волонтерами та допомагати своєму підрозділу в забезпеченні, навіть у найскрутніший період оточення Чернігова. З ризиком привозили все: від дрібних побутових речей до дорогого спорядження.

 

"Відповідно маю широку мережу особистих контактів. Частина з моїх колег, друзів почали волонтерити, возити з-за кордону, - розповідає військовий і розказує, що вже вдалося, - …кілька автомобілів, кількасот бронежилетів, рації, розгрузки, ноутбуки, принтери, взуття, поки була потреба – продукти харчування".

 

Богдан зізнається, що дуже переживав за батька, особливо, коли пропав зв'язок, а частина була розкидана по ротам на різних напрямках. Вони були у різних ротам, а Богдан зокрема - у групі "різаків" - гранатометників, які готувалися до міських боїв. Про них згадував і їх побратим.

Богдан участі у боях не брав, але разом із іншими був готовий зустріти російського ворога на вулицях міста на визначеній ділянці. Вони так само укріплювалися, переміщалися та відчували на собі весь жах обстрілів. Крім того, його група встигала ще й навчатися бойовій справі поміж обстрілами. До них приїжджали більш досвідчені військові, зокрема з 1 окремої танкової бригади, навчали тактичній медицині, топографії, коригуванню артилерії, вправлялися і з новими зразками озброєння, які на той момент вже почали надходити в підрозділи ОК "Північ".

Наразі підрозділ укомплектований та забезпечений, але співпраця Богдана з волонтерами та друзями триває. 

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: