Завантаження ...
banner
banner

Пам'ятка населенню на випадок виявлення вибухонебезпечних предметів

Шановні ніжинці! Останнім часом все частіше надходить інформація про виявлення вибухонебезпечних предметів, про травмованих та загиблих від нехтування правилами безпеки.

Шановні ніжинці!

Останнім часом все частіше надходить інформація про виявлення вибухонебезпечних предметів, про травмованих та загиблих від нехтування правилами безпеки. Досвід показує, що частіше за все головними причинами збільшення кількості травмованих є порушення правил безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами. Так 24 серпня в селищі Володарське Донецької області від розриву вибухонебезпечного предмету загинула 4-х річна дитина. Ще 3 дітей отримали поранення. Як з’ясувалося, діти знайшли вибухонебезпечний предмет на поруч розташованому полігоні й намагалися його спалити у вогні.
 
18 лютого на Чернігівщині, у смт. Ріпки, в школі №2 пролунав потужний вибух, внаслідок якого 2 співробітниці школи отримали травми та одна – померла. Діти, які під час вибуху перебували у школі в групах продовженого дня, не постраждали і були швидко евакуйовані з будівлі. Як з’ясувалося пізніше, спрацював ручний протитанковий гранатомет "РПГ-18". Його приніс до школи, як музейний експонат, волонтер, який нещодавно повернувся з району проведення АТО.

Пам’ятайте, що знайдені боєприпаси або предмети схожі на них, повинні бути знешкоджені тільки фахівцями, яких слід терміново повідомити за тел. 101 або 102.

Наголошуємо, що під час виявлення підозрілого предмету, категорично забороняється:
  • торкатися і пересувати його; 
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; - користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух); 
  • торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;




Відділ з питань надзвичайних ситуацій та ЦЗН виконавчого комітету міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: