Завантаження ...
banner
banner

Робоча поїздка голови райради до кооперативів у Вертіївці та Кукшині

Фото.
21 серпня відбулася робоча поїздка голови Ніжинської районної ради Олега Бузуна із представниками проекту ЄК – ПРООН “ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ”

21 серпня відбулася робоча поїздка голови Ніжинської районної ради Олега Бузуна із представниками проекту ЄК – ПРООН “ClimaEast: Збереження та  стале використання торфовищ” - менеджером Проекту Василем Толкачовим та експертом Проекту Юлією Бережною.

Під час робочої поїздки відвідали кооперативи у Вертіївці (очолює Наталія Луценко) - з виготовлення пелетів на основі відходів деревини й у Кушині (керівник - Галина Басанець) – молочний (на території колишнього дитячого садка). Кооперативи вже створені. Тривають ремонти та облаштування даних кооперативів.
 
У Вертіївці буде встановлено повноцінну лінію з виготовлення пелетів, у Кукшині – спеціальний автомобіль для збору в населення молока, холодильне обладнання для його зберігання тощо. На перспективу планується так званий замкнутий цикл виробництва – збір, переробка й пакетування екологічно чистої ексклюзивної продукції місцевого виробництва. Спочатку об’єми обмежуватимуться 500 л на день. Якщо спостерігатиметься позитивна тенденція – кооператив розширить сферу впливу – як закупівлі сировини, так і торгівлі готовою продукцією.
 
Отже, поступові кроки реалізації Проекту вже помітні, а створення регіонального ландшафтного парку «Ніжинський» дасть поштовх не лише до створення умов для різних видів рекреаційної діяльності, а й спонукатиме виникнення нових робочих місць у сільській місцевості.
 
Кооператив із виготовлення пелетів на основі відходів деревини у Вертіївці




Майбутній кооператив у Кукшині, що включатиме молочний зал, хлібопекарню, ковбасний цех та цех фасовки меду







Організаційний відділ районної ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: